середа, 20 березня 2019 15:36

ЦВК розподілила квоти окружних виборчкомів на користь Порошенка - Ніколаєнко

ЦВК розподілила квоти окружних виборчкомів на користь Порошенка - Ніколаєнко
Глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко заявив, що нинішній президент розуміє, що чесно він вже не зможе перемогти на виборах

Квоти в окружних виборчих комісіях Центральна виборча комісія розподілила на користь кандидата від влади - Петра Порошенка. Нинішній президент розуміє, що чесно він вже не зможе перемогти, тому прагне взяти під контроль склад не тільки ЦВК, а й ОВК.

Про це заявив в ефірі телеканалу Zik глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нинішній рівень зростання економіки України - це гірше, ніж консервування кризи - Ніколаєнко

"Мало хто звертає увагу на цю тему. Знялися 5 кандидатів у президенти. Що зробила ЦВК? Вона перерозподілила ці квоти (представників в окружних виборчих комісіях кандидатів у президенти, які відмовилися балотуватися - ред.). Спочатку у всіх кандидатів було по 16 членів комісій, зокрема глави, заступники і секретарі. Коли ми дивимося, куди перейшли квоти тих кандидатів, які знялися з виборів, то про пропорційність не йдеться. Ось, наприклад, Мураєв знявся на користь Вілкула. ​​При цьому Вілкулу не потрапила жодна квота Мураєва. А до кого вона перейшла? У Петра Олексійовича Порошенка - 25, у "нетехнічного" кандидата Литвиненко - 25, у політолога Петрова - 25. Два кандидати в президенти, у яких є ознаки технічних, які не ведуть активної передвиборчої кампанії, не зустрічаються з виборцями, отримали додатково разом з чинним президентом 10 посад в окружних комісіях", - пояснив Андрій Ніколаєнко.

При цьому, за його словами, жодної посади не отримали представники таких рейтингових кандидатів як Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко, Олександр Вілкул, Юрій Бойко, Анатолій Гриценко.

Вибори президента відбудуться 31 березня. Якщо жоден із кандидатів не набере понад 50% голосів, 21 квітня відбудеться другий тур. До нього вийдуть двоє найрейтинговіших кандидатів.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК розподілила квоти окружних виборчкомів на користь Порошенка - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути