середа, 13 березня 2019 16:05

Нинішній рівень зростання економіки України - це гірше, ніж консервування кризи - Ніколаєнко

Нинішній рівень зростання економіки України - це гірше, ніж консервування кризи - Ніколаєнко
Андрій Ніколаєнко: "Поки не буде реальних вироків, поки не опиняться на лаві підсудних ті, хто за останні 5 років довів країну до нинішнього стану, українці не повірять в зміни"

Розмови про так зване "рекордне зростання економіки на рівні 3,4%" - не просто консервування економічної кризи в Україні, а й подальше відставання від усіх країн-сусідів.

З такою заявою в ефірі ObozTV виступив глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"З таким темпом економічного розвитку, як зараз, Україна років 30 буде наздоганяти Польщу і Німеччину, якщо ті будуть стояти на місці. Рівень зростання економіки, який декларують перші особи України - це навіть не консервування кризи. Адже для того, щоб обслуговувати зовнішні боргові зобов'язання України, які 2015 року були реструктуризовані, нашій країні потрібно рости на більш ніж 7%, оскільки середнє процентне навантаження 6,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потрібно домогтися справедливої реструктуризації зовнішнього боргу України - Ніколаєнко

Рівень нашої заборгованості майже доходить до рівня ВВП. Цього року нам потрібно виплатити 400 мільярдів гривень, 15 мільярдів доларів. Це третина українського зведеного бюджету. Тобто третину всього, що збирає український бюджет, витрачаємо не на реформи, не на енергоефективність, не на освіту або медицину, а на те, щоб віддати борги. Хто провів таку реструктуризацію? "Шановні" іноземні реформатори, які тепер поміняли свої паспорти і втекли з країни", - підкреслив Ніколаєнко.

За словами політика, на чолі ключових інституцій держави повинні бути українці, які будуть розуміти, що в разі порушень їх наздожене закон.

"Поки не буде реальних вироків, поки не опиняться на лаві підсудних ті, хто за останні 5 років довів країну до нинішнього стану, українці не повірять у зміни. Тому для нового президента це буде основним завданням - знайти чесних прокурорів, слідчих, суддів і довести ці справи до завершення. Тільки тоді українці повірять у позитивні зміни в країні. Але якщо новий президент почне з того, чим закінчує Порошенко, України не буде", - застеріг глава "Основи".

У своїй програмі кандидат на пост президента України від партії "Основа" Сергій Тарута ставить цільове завдання досягти зростання економіки на рівні 10-15%, до 2030 року досягти рівня ВВП України в розмірі 710-750 мільярдів доларів США, збільшити частку середнього класу суспільства до 50%.

Зараз ви читаєте новину «Нинішній рівень зростання економіки України - це гірше, ніж консервування кризи - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути