субота, 22 березня 2008 10:07

Черновецький повісив подорожчання маршруток на Тимошенко

Черновецький повісив подорожчання маршруток на Тимошенко
Мер Києва Леонід Черновецький звинувачує у підвищенні плати за проїзд у столичних маршрутках Кабінет міністрів та несумлінних приватних перевізників.

"Ми зверталися до приватних перевізників з пропозиціями часткової компенсації їх витрат для того, щоб тарифи на проїзд залишалися на колишньому рівні", - цитує слова Черновецького прес-служба Київської міськадміністрації.

"Єдине, що для цього потрібно, – забезпечення законних засад для того, щоб перевізники отримували ці компенсації із коштів міського бюджету", - пояснив мер.

"Із цим питанням ми зверталися і в Кабінет міністрів, і у Верховну Раду. Але ніякої відповіді не отримали", - заявив він.

За словами Черновецького, "невипадкове підвищення цін на паливо збіглося з часом ухваленням постанови про перевибори у столиці".

"Кабінет міністрів, з чиєї провини безконтрольно злетіли ціни на бензин, тепер використовує це для дестабілізації життєдіяльності в Києві", - заявив мер.

"Пропозиції київської влади з вирішення питання з маршрутчиками урядом відмітаються. Зате, під виглядом захисту прав перевізників, київським міським БЮТ і Блоком Кличка проводяться страйки і мітинги", - зазначив він.

"Ніхто із представників цих блоків навіть не задумується про звичайних киян. Жадоба влади будь-якою ціною замінила їм бажання працювати на користь людям. У ситуації з підвищенням проїзду у маршрутках політики залізли до кишень киян", – наголосив мер.

За словами Черновецького, "у Києві з 2000 маршруток лише 400 належать місту". Він запевнив, що "в жодному з комунальних маршрутних таксі ціна на проїзд підніматися не буде".

"Виходом із цієї ситуації є повна заміна застарілих маршруток на муніципальний транспорт європейської якості з високим рівнем сервісу, кондиціонерами і справедливими тарифами", - заявив Черновецький.

"Цього року ми вже на 70% замінимо небезпечні для громадського руху і для життя пасажирів маршрутки на новий громадський транспорт. А вже наступного року він буде повністю оновлений", – додав він, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький повісив подорожчання маршруток на Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути