вівторок, 20 червня 2017 19:20

Часом НАБУ стає органом політичного впливу - Бурбак про справу Розенблата-Полякова

Часом НАБУ стає органом політичного впливу - Бурбак про справу Розенблата-Полякова
Глава фракції "Народний фронт" Максим Бурбак закликав НАБУ не влаштовувати піар-шоу, а зайнятися боротьбою з корупцією. Фото: lb.ua.

Лідер парламентської фракції "Народного фронту" Максим Бурбак прокоментував скандал навколо депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Про це він сказав у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє Цензор.нет.

"Коли буде подання, тоді і будемо говорити про це правопорушення. Тепер можна сказати про головне. Я очікую також від НАБУ, від САП справ на колишніх одіозних регіоналів, які зараз перебувають у фракції "Опоблоку" і які представляють п'яту колону Кремля. Я хочу, щоб всі ті справи за злочинами економічними, які були за часів правління банди Януковича, також ними розслідувалися.

По-друге, фракція "Народного фронту" була однією з основних фракцій, яка розробляла законопроекти про боротьбу з корупцією у вищих ешелонах влади. Ми фінансуємо НАБУ вже другий рік на рівні 700 мільйонів гривень. Це приблизно по мільйону на кожного працівника. Тому я вимагаю продуктивної роботи, а не численних піар-шоу. Тому впевнений: ми повинні почути факти. Раз. Побачити справу - два. І тоді на рівні профільного комітету займатися цією справою", - заявив Бурбак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Поляков звинувачує НАБУ

"Мене цікавить позиція НАБУ за фактом вчорашнього інциденту з дружиною Максима Полякова. Коли озброєні представники правоохоронних органів, неясно яких, напали на неї, забрали телефон і зникли в невідомому напрямку. До речі, була викликана поліція, був зафіксований факт правопорушення і щодо нього буде проводитися розслідування".

НАБУ повинне перестати бути органом політичного впливу, вважає Максим Бурбак:
"Хотілося б, щоб менше було піар-шоу, а більше направлених до суду справ. Часом НАБУ стає органом політичного впливу. Згадаймо справу нашого колеги Миколи Мартиненка. Це, до речі, вперше в історії України - добровільно здавши мандат, він пішов захищатися в суд. Півтора року минуло - де справа?
Може, краще врешті-решт зібратися і проголосувати аудитора НАБУ. Провести аудиторську перевірку діяльності. Це також сприятиме розвінчанню деяких міфів і фейків, яких дуже багато в ЗМІ про діяльність НАБУ", - резюмував Бурбак.

19 червня НАБУ затримало охоронця нардепа Розенблата із сумкою, де було $ 200 тисяч. Депутат назвав це "провокацією".

Зараз ви читаєте новину «Часом НАБУ стає органом політичного впливу - Бурбак про справу Розенблата-Полякова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути