неділя, 10 квітня 2011 15:02

"Антиподатківці" попросили в Януковича захисту від міліції

"Антиподатківці" попросили в Януковича захисту від міліції

Організатори Податкового Майдану просять президента Віктора Януковича втрутитися в ситуацію, пов'язану з розслідуванням кримінальних справ проти учасників акції.

Про це заявив один з організаторів акції протесту підприємців проти прийняття Податкового кодексу, глава правління "Коаліції учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко.

"Ми просимо президента вчинити передбачені законом і Конституцією дії і призначити прокурорську перевірку, незважаючи на різні відмовки його помічників про те, що президент не має права втручатися в досудові, тим більше в судові процеси, проте надмірне порушення законодавства та прав громадян є підставою для цього", - зазначив активіст.

При цьому він навів низку прикладів протиправних дій слідчого, які дають право вважати кримінальне переслідування політичним.

Мельниченко визнав їх достатніми для того, щоб запропонувати міністрові МВС Могильову піти у відставку.

"Його честь мундира у такій ситуації опинилася заплямованою, тому я, як колишній офіцер МВС, звернувся до міністра Могильова з пропозицією визнати, що він не впорався з керівництвом МВС, і якщо йому відомо про офіцерську честь, він повинен подати у відставку", - сказав представник підприємців.

Як відомо, з 22 листопада по 3 грудня 2010 року на Майдані Незалежності в Києві проходила безстрокова акція протесту підприємців з вимогою застосувати право вето до прийнятого Верховною Радою Податкового кодексу, який серйозно змінює умови ведення бізнесу за спрощеною системою оподаткування.

Прокуратура Києва 1 квітня 2011 року передала до Шевченківського райсуду столиці кримінальну справу за обвинуваченням шести осіб у пошкодженні плитки покриття і металевого огородження Майдану Незалежності столиці і перекриття учасниками акції протесту проїжджої частини вулиць Хрещатик та Інститутська, що призвело до суттєвого порушення роботи транспорту.

Зараз ви читаєте новину «"Антиподатківці" попросили в Януковича захисту від міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути