вівторок, 05 квітня 2011 18:45

"Антиподатківець" розповів, як Могильов повторює справу Кучми

"Антиподатківець" розповів, як Могильов повторює справу Кучми

Один з активістів Податкового Майдану Сергій Мельниченко, якого звинувачують у навмисному пошкодженні майна під час встановлення наметів підприємцями в ході вищевказаної акції, повідомив, що з боку правоохоронних органів на нього здійснюється тиск і порушуються його громадянські права.

Зокрема, як повідомив Мельниченко у коментарі Gazeta.ua, 31 березня слідчий не допускав до ознайомлення його справи адвоката, який трохи запізнився. Натомість правоохоронець викликав двох понятих.

За словами активіста, його адвокат телефонує до слідчого, аби отримати доступ до його справи і ознайомитись із нею, але той не піднімає слухавку.

Водночас, "антиподатківець" зізнався, що не знав, що його кримінальну справу передано до Шевченківського райсуду Києва.

"Передбачити, яке рішення винесе суд, складно. Адже у нас усе здійснюється в ручному режимі. Це нагадує історію з Кучмою, який дав розпорядження розібратись з Гонгадзе, а правоохоронці його нібито не так зрозуміли. Так і Могильов пообіцяв розібратись із активістами Податкового Майдану. А як усе зрештою "зрозуміють" в суді, то вже інша справа", - зазначив Мельниченко.

На його думку, влада таким чином залякує усіх українців, щоб "їм неповадно було". Водночас, активіст запевнив, що й надалі братиме участь в акціях непокори.

"Зараз, наприклад, ми беремо участь у голодуванні. У нас одна людина до цієї акції важила 120 кг, а тепер, напевно, - максимум 80 кг", - додав "антиподатківець".

Він висловив упевненість, що український народ свободолюбний, і сподівається, що громадяни України будуть боротись й надалі за свої права.

"Хоча знаєте... У нас 150 років тому забрали кріпосницьке право. Після того у нас прав більше не залишилось", - пожартував Мельниченко.

Нагадаємо, прокуратура Києва 1 квітня передала до Шевченківського райсуду столиці кримінальну справу за обвинуваченням шести осіб у пошкодженні плитки покриття і металевого огородження Майдану Незалежності столиці і перекриття учасниками акції протесту проїжджої частини вулиць Хрещатик та Інститутська, що призвело до суттєвого порушення роботи транспорту.

Зараз ви читаєте новину «"Антиподатківець" розповів, як Могильов повторює справу Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути