четвер, 03 квітня 2008 08:37

Якщо НАТО не дасть Україні зелене світло, Буш не перейматиметься

Країни-члени Альянсу, станом на вечір середи, не змогли досягти угоди про надання Грузії і Україні Плану дій з членства в НАТО (ПДЧ), отримання якого вважається одним з ключових етапів для країн, які хочуть бути прийнятими в цю організацію, повідомляє Лента.ру з посиланням на AFP.

Офіційний представник Північноатлантичного альянсу Джеймс Аппатуртай  висловив припущення, що на саміті НАТО в Бухаресті рішення за поданням ПДЧ Україні і Грузії прийняте не буде.

"Думки розділилися, - заявив Аппатуртай. - Деякі країни висловилися за негайне надання ПДЧ Україні і Грузії, а деякі визнали, що час для таких кроків ще не прийшов". Проти надання ПДЧ двом колишнім країнам СРСР, уточнює AP, виступили Франція і Німеччина. На підтримку цього рішення висловилися США і Канада.

Водночас адміністрація Джорджа Буша не вважаатиме відмову учасників саміту НАТО в Бухаресті запросити Україну і Грузію до Плану дій по членству в НАТО поразкою США, заявив високопоставлений офіційний представник Білого дому.

"Я думаю, що це питання не про поразку. Я думаю, що питання буде в тому, чи зможе альянс об`єднатися і показати, що двері залишаються відкритими і що процес приходу в НАТО нових членів продовжується, і тоді це буде успіх", - заявив журналістам у Бухаресті представник американської адміністрації, стенограма розмови якого поширена прес-службою Білого дому у Вашингтоні, пише Газета.ру.


Зараз ви читаєте новину «Якщо НАТО не дасть Україні зелене світло, Буш не перейматиметься». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути