понеділок, 28 січня 2008 08:01

Яценюк готовий захищати опозицію

Яценюк готовий захищати опозицію
Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк виступає проти силових дій з боку коаліції для розблокування роботи парламенту.

Про це він заявив в інтерв"ю телеканалу "Інтер".

Яценюк зазначив, що керівник парламенту є спікером не тільки однієї частини парламенту, а всього законодавчого органу. "Тому я не є прихильником того, аби силовими засобами і методами заходити в зал Верховної Ради", - сказав він.

Голова Верховної Ради зазначив, що його обов"язком є переконати меншість "бути більш грунтовною і бути більш зваженою у принятті рішень". Яценюк висловив переконання, що стіни парламенту сьогодні "є фортецею для опозиції".

"Це єдине місце, де українська опозиція може бути захищеною. І я як голова Верховної Ради готовий захищати опозицію", - сказав Яценюк. При цьому спікер наголосив, що опозиція повинна дати йому можливість для цього.

"Ми спробуєм домовитися"

Він висловив сподівання, що згодом засідання українського парламенту будуть проходити в нормальному режимі. "За будь-яких обставин ця історія повинна мати закінчення в частині блокування. Це не регламентні і незаконні дії", - сказав він. В той же час Яценюк наголосив, що у випадку продовження блокування роботи парламенту, йому доведеться "вжити адекватних дій".

За словами Яценюка, він рішуче налаштований аби знайти порозуміння між коаліцією та фракціями меншості. "Якщо рішучість сьогодні візначається тим. у кого більші руки і довші ноги, то це не найкраща рішучість. Ми спробуєм домовитися", - додав спікер.

25 січня фракція Партія регіонів заблокувала роботу ВР, вимагаючи розглянути питання щодо листа трьох керівників держави відносно приєднання України до ПДЧ в НАТО. У зв"язку з цим голова ВР Яценюк відмовився проводити пленарне засідання та закривати першу сесію ВР шостого сликання, як це було передбачено раніше прийнятим рішенням, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк готовий захищати опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути