Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2019 07:25

Зеленський хоче нову будівлю для своєї адміністрації

— Ми не хочемо бути в цій адміністрації. Я хотів би знайти інше місце в Києві або біля Києва, — каже новообраний президент 41-річний Володимир Зеленський 21 квітня. Має намір перенести Адміністрацію президента з будівлі на вул. Банковій у Києві.

— У нас є урядовий квартал, — говорить колишній заступник глави Адміністрації президента 43-річний Дмитро Шимків в інтерв'ю "Українській правді". — Це Кабінет міністрів, Нацбанк, Верховна Рада, міністерства. Їх зосередженість в одному місці дозволяє працівникам комунікувати, проводити наради. В усьому світі є державні квартали. Тому, якщо переїжджати, — то всім.

Але є питання. Перше — місце. Будуємо чи беремо в оренду? За який кошт? Якщо орендуєте, стаєте заручником тієї організації, яка здає примі­щення.

Зведення або підготовка будівлі до переїзду — це час. Офіс канцлера Німеччини споруджували чотири роки. І значні видатки. Доведеться перевезти 400 людей.

Потрібні великі кімнати для нарад. Наприклад, засідання Ради Нацбезпеки й оборони. За той круглий стіл, який знають за знімками з адміністрації, можна посадити 41 людину. А інколи буває й більше. Тож для цього потрібен простір.

Виникає питання комунікацій і безпеки. Зокрема, інформаційна та цифрова безпека — це складна річ.

З Адміністрації доведеться перевезти архів із усіма законодавчими актами, бібліотеку. Президент займається питаннями рівня "дуже секретно". Відповідно, потрібні спеціально облаштовані кімнати, з додатковим обладнанням, що блокує сигнал. В АП прокладена мережа бездротового інтернету за стандартами Білого дому. Це спеціальне обладнання з кількома рівнями захисту.

Тож треба порахувати, скільки коштуватиме оренда, перевезення. І вам же треба десь бути, доки новий офіс організовується.

Чи можна це зробити за рік? Можна. Або за чиїсь гроші, або з бюджету. Цьогоріч таких витрат у держбюджеті не передбачено.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський хоче нову будівлю для своєї адміністрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути