Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2018 07:05

"За Медведчука і компанію готові голосувати не менше 15 відсотків виборців"

Автор: YOUTUBE/ТЕЛЕКАНАЛ ПРЯМИЙ
  Нардепи Юрій Бойко та Вадим Рабінович обіймаються 9 листопада у Верховній Раді. Так вітають один одного після підписання угоди про створення спільної політичної сили ”Опозицій­ної платформи — За життя”
Нардепи Юрій Бойко та Вадим Рабінович обіймаються 9 листопада у Верховній Раді. Так вітають один одного після підписання угоди про створення спільної політичної сили ”Опозицій­ної платформи — За життя”

Співголова партії "Опозиційний блок" та однойменної фракції Юрій Бойко і народний депутат, голова партії "За життя" Вадим Рабінович створили "Опозиційну платформу – За життя". Угоду підписали в кулуарах Верховної Ради 9 листопада.

– Є три пункти, за якими запрошуємо всіх: встановлення безумовного миру в державі, припинення економічного геноциду і створення нейтральної країни, – каже 65-річний Вадим Рабінович.

Фактичним лідером "За життя" є кум президента Росії, лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук, 64 роки. Його у листопаді обрали головою політради партії.

Юрій Бойко представляє одну із груп в "Опоблоці", до якої також входить Сергій Льовочкін, колишній голова Адміністрації президента Януковича.

– Бойко, Льовочкін, Медведчук не діють без вказівок із Кремля. Вони орієнтовані на Москву і фактично є лобістами російських інтересів, – каже політичний аналітик 43-річний Кирило Сазонов.

– Процес об'єднання йшов із весни і достатньо конфліктно. Переконати впливових людей в "Опозиційному блоці", що треба об'єднатися з Медведчуком, не змогли. Група Ахметова із цим не згодна. Тому обійшлися без них. Тепер на "Опоблок" чекає розкол. Ахметовське крило контролює значну частину виборців у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій областях. У Рабіновича-Медведчука й Бойка-Льовочкіна електорального поля немає, тому можуть провалити парламентські вибори. На кого їм спиратися?

Кремль не розраховує посадити свою людину в крісло президента. Основне для нього – парламентські вибори. Москва хоче зробити Верховну Раду максимально роздробленою, щоб було більше фракцій. Це ускладнюватиме переговори між ними.

– Коли Медведчук прийшов у "За життя", стало зрозуміло – Путін робить ставку не на подовження гарячої фази військового конфлікту, а хоче встановити свій вплив політичними інструментами, – говорить політолог Віктор Таран, 40 років.

– За таких, як Медведчук і компанія, готові голосувати не менше 15 відсотків виборців, переважно у південно-східних регіонах. У минулому це здебільшого електорат Партії регіонів. А зараз – ті, хто вважає, що країна рухається "не у правильному напрямі" і Росія не винна у війні на Донбасі й окупації Криму.

Промосковська фракція з мажоритарниками може становити до 150 депутатів. Путін через них блокуватиме конституційні зміни, щоб зупинити євроатлантичну інтеграцію України.

Зараз ви читаєте новину «"За Медведчука і компанію готові голосувати не менше 15 відсотків виборців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути