пʼятниця, 19 жовтня 2018 05:05

"Влада створила політичну поліцію"

Автор: прес-служба ВО ”Батьківщина”
  Голова Львівської обласної організації ВО ”Батьківщина” Михайло Цимбалюк заявив про переслідування членів і прихильників політичної партії в області
Голова Львівської обласної організації ВО ”Батьківщина” Михайло Цимбалюк заявив про переслідування членів і прихильників політичної партії в області

— Я про це відкрито кажу, що як мінімум мій телефон і ще телефони кількох членів команди — на контролі, — про це у Львові на прес-конференції заявив голова Львівської обласної організації ВО "Батьківщина" Михайло Цимбалюк.

Обласна і районні організації ВО "Батьківщина" на Львівщині працюють у непростих політичних умовах, вважає він.

— Влада з деяких правоохоронних органів створила таку собі політичну поліцію. Запрошують на профілактичні розмови керівників районних і міських партійних організацій. Цікавляться, що відбувається в офісі обласної організації. Ми це знаємо, ми відкриті для спілкування, нічого протизаконного ми не робимо. Але дуже прикро, коли в країні відбувається ріст злочинності, а правоохоронні органи займаються відстежуванням ситуації в мережах, якими користуються партійці, — зазначив Михайло Цимбалюк.

Очільник "Батьківщини" на Львівщині завважив, що Юлія Тимошенко, як фахівець у державному управлінні заявила, що, прийшовши до влади, ліквідує одну з найбільших монополій у нашій державі — Нафтогаз. Цю пропозицію усі провладні соціологи та експерти почали відразу критикувати.

— Так звані експерти кажуть, що ліквідація Нафтогазу — це позиція Москви. За їхніми словами, ліквідувавши Нафтогаз, Україна втратить можливість отримати кошти від Газпрому, адже нікому буде віддавати гроші. Але навіть другокурсник юридичного факультету знає, що після завершення судового процесу, якщо структура ліквідована, кошти повернуть правонаступнику. Тобто у будь-якому випадку після ліквідації Нафтогазу всі кошти надійдуть в бюджет України. Однак ця піар-кампанія влади розрахована, мабуть, на те, що виборці не зрозуміють чи не усвідомлять, наскільки це все цинічно, — вважає політик.

Влада напередодні виборів дуже активно "зачищає" інформаційний простір, впевнений.

— Ви бачите, скільки телеканалів залишилося у цифровому виборі, як влада зачистила державне телебачення, перетворивши його у громадське, яке ледве виживає. Ми підозрюємо і маємо інформацію, що скоро зникнуть обласні підрозділи цього телебачення і перетворяться у щось інше, вигідне владі. Як жителі українського села сьогодні можуть отримувати інформацію? Хіба це нормально у період війни, коли держава відповідає за інформаційну безпеку? Водночас громадяни України у вільному доступі можуть дивитися російське телебачення у супутниковому варіанті, — додає голова львівської "Батьківщини".

За словами політика, знищується мережа друкованих ЗМІ, адже, наприклад, районні газети зараз роздержавлюють, і вони закриваються. Крім того, держава зруйнувала Укрпошту, і сьогодні навіть немає кому розносити газети, які ще випускають.

Зараз ви читаєте новину «"Влада створила політичну поліцію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути