Ексклюзиви
середа, 31 жовтня 2012 06:15

Влада керується інстинктами, а не розумом

За парламентськими виборами в Україні стежать 5 тис. закордонних спостерігачів. Їхні висновки свідчать, що вибори відбулися з порушеннями. Кажуть, вони стали кроком назад для української демократії.

— Найбільшу тривогу викликає масове зловживання повноваженнями з боку місцевих чиновників для підтримки того або іншого кандидата, — говорить Одрі Ґловер, глава місії довгострокових спостерігачів ОБСЄ. — Тенденція, з якою ми стикнулися в Україні, розмиває грань між владою й однією з партій. Чому немає кримінальних справ? Чому Генпрокуратура не розслідує їх? Чому винні не стали перед судом?

— Ми закликаємо припинити владу вибірковому переслідуванню політичних опонентів, — йдеться в заяві офіційного представника уряду США Марка Тонера.

Після цих виборів відносини України із зовнішнім світом не покращають, вважає політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва 42-річний Володимир Горбач.

— Проблема в тому, що нами правлять люди, які керуються інстинктами, а не розумом. Вони могли б отримати владу хоч і в коаліції з кимось, але відносно чесно і прозоро. Але спрацював інстинкт: раз погано лежить — треба забрати. Це стало помітно під час підрахунку голосів.

Стосунки України й міжнародної спільноти надалі будуть у підвішеному стані: не підпишуть Угоди про асоціацію з Євросоюзом, відмовлятимуть у кредитах, Янукович заграватиме з Росією, бо шукатиме грошей на сплату відсотків за попередніми позиками. Україна перетворюватиметься на Білорусь, може дійти до санкції. Це вигідно Януковичу, який сидить "у коконі" й ніхто не чіпає його. Однак питання — чи погодяться з цим українці?

Зараз ви читаєте новину «Влада керується інстинктами, а не розумом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути