четвер, 27 грудня 2007 19:16

Віра Ульянченко новорічні страви готуватиме сама

Автор: фото: УНІАН
  Арсеній Яценюк та Віра Ульянченко перед початком першого засідання міжпартійного з’їзду блоку ”Наша Україна – Народна самооборона” в Києві, 7 серпня 2007 року
Арсеній Яценюк та Віра Ульянченко перед початком першого засідання міжпартійного з’їзду блоку ”Наша Україна – Народна самооборона” в Києві, 7 серпня 2007 року

Народні депутати теж готуються до Нового року та Різдва. "ГПУ" попросила декого з них поділитися спогадами про минулі святкування та розповісти про плани щодо нинішнього.

— Я живу на вулиці Шовковичній. Коли були молодшими, то шумною компанією із друзями скликали сусідів і маршем ішли на Хрещатик, — розповідає нардеп-"нашоукраїнець" Володимир Стретович, 49 років. — Під ялинкою випивали келих шампанського.

Каже, що два роки вже так не святкують: на вулицях багато п"яних та бруду. То їдуть  у заміський будинок із друзями. На дворі запускають петарди.

— Пострибаємо на вулиці під ялиночкою, як зайчики, — усміхається Стретович. —  Проведу лотерейки, угадайки, інші конкурси. Я довго працював Дідом Морозом — був вихованцем профтехучилища і дітям це проводив. Достатньо одягти костюм — і я легко вживаюся у роль.

Згадує також, як колядував на Різдво на Житомирщині у своїх бабусь Ганни та Марини:

— Ганя була богомольна і віруюча. Щедра, царство їй небесне. А баба Марина була скупіша і більше любила онучок — як не прийду, то вона мені 10 копійок дає, а сестрам давала по 20 і більше. А Ганя завжди давала 3 рублі.

Своїм донькам на новорічні свята Стретович дарує те, що скаже дружина. Вона заздалегідь запитує в дітей.

То плеєри дарували, то набори для зачісок, то портфелі, — каже політик. — А зараз  дітки вже кажуть: "Давай гроші, ми самі розберемося".

Зараз дітки вже кажуть: "Давай гроші, ми самі розберемося"

54-річний "нашоукраїнець" Анатолій Матвієнко святкує Новий рік та Різдво з сім"єю. На Новий рік поїде на рідну Вінниччину, а на Різдво— на Івано-Франківщину, до родичів дружини.

— Колядуватимемо за столом. Але, можливо, сходимо й поколядуємо до сусідів, — каже Матвієнко.

Згадує, 12-річним наколядував був на ковзани. Купив на два розміри більші — на виріст.

Нардеп-"бютівець"46-річний Сергій Соболєв із дружиною зазвичай святкував Новий рік та Різдво в Карпатах. Каталися на лижах. Але після народження дитини вже чотири роки святкують удома з родичами та друзями — кілька днів поспіль.

— Дружина старається стіл накрити, а я — поприбирати вдома, щось приготувати, — розповідає Соболєв. — Торік на свята подарував синові іграшкову машинку.

Дружині зазвичай дарує щось із одягу. Вона йому теж — найчастіше сорочки.

Так само з родиною і друзями новорічні свята відзначає колишній нардеп 54-річний Борис Беспалий.

— А у мене так склалося, що життя — як пригодницький роман. Тому свято — це для мене можливість відпочити без напруження, — говорить Беспалий. — Інколи святкуємо в Києві, а інколи — в Ірпені, звідки я родом.

Згадує, що одним із незабутніх нових років був 2005-й. Тоді, після помаранчевої революції, святкували на Майдані.

Голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко, 49 років.

— Свята відзначатимемо вдома зі своєю родиною, сім"єю сестри й брата, свекрухою та двома подружками. А 1 січня приїде донька чоловіка зі своїм чоловіком.

У дворі Ульянченко ростуть ялинки — їх уже прикрасили.

— Я всіх попередила, що готуватиму стіл, — розповідає вона. — Страв буде не дуже багато, але смачні.

Каже, що їй уже замовили меню.

— Мої коронні блюда — це фарширована риба і перець, — говорить Ульянченко. —  Єдине, чого я не роблю, — це не печу, бо не вмію вправлятися із тістом. Та й не дуже люблю страви з тіста. То цим займеться моя сестра, вона це дуже добре робить.

На новорічні свята у сім"ї Ульянченко заведено класти подарунки під ялинку. Її чоловік одягнеться Дідом Морозом, а молодша донька вже придбала сукню і буде Снігуронькою:

— Понавиписувала з Інтернету різних конкурсів і проводитиме їх. Вона нас вдало залучає до таких речей.

На ці свята Ульянченко з чоловіком даруватимуть механічних іграшкових мишенят. Молодшій доньці подарують щось із одягу та косметику.

На Різдво губернаторка з родиною поїде до своєї мами в село Озеряни на Чернігівщині. Туди вони їздять і на Великдень.

— Не дивлячись на заборони комуністів, я виросла у середовищі, де відзначали і Різдво, і Пасху. До цього нас привчила бабуся по батьковій лінії. Доки вона була жива, всі з"їжджалися до неї. Колись наша тітка з Києва привезла мандарини. Ми жили в селі і не знали, що це таке. Досі новорічні свята для мене пов"язані з мандаринами.

Комуніст Олександр Голуб, 40 років, на Новий рік їде до батьків у Львів. Зазвичай до них приходять родичі з дітьми.  Святкують до ранку. Спілкуються, бо бачаться рідко. А Різдво нардеп планує святкувати із друзями в Києві.

— Якщо приїжджаю раніше, то допомагаю мамі готувати на новорічний стіл, — каже він. — Робимо смажену рибу, плов, салати. Я все вмію готувати.

"Регіонал" Василь Хара, 60 років, на новорічні свята із дружиною, дітьми та їхніми сім"ями їде на Донеччину в його рідне село Максимівка.

— Нас дев"ять — шість дорослих, 16-річна онучка і двоє маленьких онуків: одному три роки, а другому — два і вісім місяців, — розповідає Василь Георгійович. — Для онуків у будинку ми зробили ігрову кімнату. Я купив подарунки — залізничну дорогу та гру в футбол.

Зазвичай сім"я Хари святкує Новий рік до другої ночі. Співають старих радянських пісень. Політик згадує, що в дитинстві замість іграшок отримував мандарини, цукерки та горіхи у фользі. Його батьки були дуже бідними і не могли придбати дорогих подарунків. На минуле Різдво Хара подарував онукам набори для православної недільної школи: розписані сувеніри, тарілочки, чашечки.

Зараз ви читаєте новину «Віра Ульянченко новорічні страви готуватиме сама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути