пʼятниця, 01 січня 2016 07:25

Усередині оточення Путіна виникне тріщина
7

Президент України 50-річний Петро Порошенко намагатиметься активно співпрацювати з іноземними колегами. Та вони все менше відгукуватимуться на прохання про допомогу. Матимуть удосталь власних проблем, тому тема замороженого конфлікту на Донбасі відійде для них на другий план.

Рейтинг Порошенка падатиме. Зменшуватиметься його підтримка в парламенті. Деякі ініціативи президента гальмуватимуть навіть теперішні однодумці. Дехто з соратників стане опонентом. Найближче оточення приховуватиме від нього важливу інформацію. Його ловитимуть на непродуманих рішеннях, помилках, виставлятимуть у негативному світлі.

Те, що Порошенко пообіцяє українцям у новорічній промові, майже не буде реалізовано. Можуть виникнути проблеми з його бізнесом. Лише в 2017 році почне знаходити вихід із ситуації, яка складеться 2016-го.

Пре­м'єр­-міністр Арсеній Яценюк, 41 рік, перебуватиме на нинішній посаді ще півроку.

Потім надто часто почне сумніватися в правильності своїх рішень. Це заважатиме реформувати країну. Кризовим стане травень. Глава уряду спробує втримати ситуацію, але невдало. Президент і парламентська коаліція зроблять ставку на іншого прем'єр-міністра. Проте Арсеній Петрович залишатиметься у великій політиці ще протягом 10 років. Може перейти на дипломатичну службу, стати послом.

Голова Верховної Ради 37-річний Володимир Гройсман намагається всім догодити.

Скандали оминають його. Важким для спікера буде період із квітня до середини серпня. Імовірна відставка. В активну політику повернеться ­2017-го. Захоче висунути свою кандидатуру на наступних президентських виборах. Амбіції має великі. Однак від нього не буде ні шкоди, ні користі.

Якби в 2016-му в Росії переобирали президента, 63-річний Володимир Путін знову переміг би.

Його рейтинг залишатиметься дуже високим. Ніщо не заважатиме робити те, що забажає. У світі Путіна засуджуватимуть, однак він не зважатиме на критику. Росіяни відчутно збідніють, але звинувачуватимуть у цьому США та ­Європу.

Через проблеми зі здоров'ям Путін часто їздитиме на лікування за кордон. Приховуватиме, де перебуває і що робить. Усередині його оточення виникне тріщина. Деякі давні соратники будуть незадоволені рішеннями господаря Кремля.

Рейтинг Путіна почне падати 2017-го. Матиме мало шансів перемогти на виборах президента в 2018 році.

Канцлер Німеччини 61-річна Ангела Меркель буде менш активною, ніж звичайно. Вичікуватиме там, де раніше діяла б.

У багатьох виникне враження, що Меркель втомилася. У 20-х числах серпня зустрінеться з іншими європейськими лідерами. Після цих переговорів її почнуть критикувати за пасивність і нерішучість. Німці будуть незадоволені роботою канц­лера. У Меркель з'являться думки про відставку. Проте вона залишиться на посаді до 2018 року.

Дії французького президента Франсуа Олланда, 61 рік, шкодитимуть Україні.

Стане очевидним, шо він не в змозі вирішувати проблеми світового масштабу. Франція зіпсує відносини з кількома давніми друзями. Економічна ситуація в країні погіршуватиметься. Олланд не матиме шансів перемогти на виборах президента у квітні 2017-го.

З січня по березень президент США Барак Обама, 54 роки, прийматиме непопулярні рішення. Цим відштовхне від себе частину давніх прихильників.

Із квітня до липня буде дуже обережним. Згладжуватиме конфліктні моменти, часто йтиме на компроміси. Матиме гарну інтуїцію.

Україні не варто розраховувати на активну підтримку Обами. Однак він дотримуватиметься жорсткої позиції щодо Росії. Санкції не скасує, навпаки — доповнюватиме їхній список. Кепкуватиме зі спроб Путіна залякати його.

Зараз ви читаєте новину «Усередині оточення Путіна виникне тріщина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути