четвер, 21 лютого 2008 18:30

Ющенко побував у Франції, а Тимошенко — в Росії

Середу лідери України провели у закордонних поїздках. Президент Віктор Ющенко, 53 роки, — у Франції, а прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко — в Росії.

Франція у другій половині 2008-го головуватиме в Євросоюзі. Нещодавно держсекретар із європейських справ Жан-П"єр Жуйє заявив, що Париж не підтримає на квітневому саміті НАТО в Бухаресті заявку України на приєднання до Плану дій із набуття членства в Альянсі.

Із президентом Франції Ніколя Саркозі Віктор Ющенко зустрівся в другій половині дня. Після переговорів зазначив, що вони були корисними.

— Президент Франції залишився на позиції, що виключним правом України є формування основ своєї оборонної політики. І Франція всіляко поділяє ці українські прагнення, — каже він.

Візит Юлії Тимошенко до Москви був для неї першим на посаді прем"єр-міністра.

Під час попереднього керівництва урядом Юлія Володимирівна Росію не відвідувала через кримінальну справу, порушену проти неї Головною військовою прокуратурою РФ.

У Москві прем"єр-міністр зустрілася з главою російського уряду Віктором Зубковим. Замість запланованих півгодини говорили годину 15 хв.

Потім Тимошенко у своїй резиденції Ново-Огарьово прийняв президент Росії Володимир Путін.

— Тільки що закінчилася робота двох урядів, — сказала на початку зустрічі прем"єрка. — Ми детально обговорили всі аспекти виконання програми дій, затверджені вами і нашим президентом. Судячи з того, як пройшов діалог, робота буде успішною.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко побував у Франції, а Тимошенко — в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути