четвер, 09 серпня 2007 17:52

Ющенко хоче зекономити на депутатах 300 мільйонів

Президент Віктор Ющенко хоче скасувати пільги депутатів у наступному скликанні Верховної Ради. Днями в його секретаріаті оголосили, що це буде перший законопроект, який Ющенко внесе до нового парламенту.

Цього року утримання Верховної Ради обійдеться бюджету в 720 млн грн. Тобто, один депутат коштуватиме державі близько 2 млн грн. За розрахунками Секретаріату президента, скорочення депутатських пільг зекономить близько 300 млн.

Найкоштовнішою пільгою народних обранців є право на отримання квартири або відповідної компенсації. Пенсія депутатів становить у середньому 15 тис. грн. На розмови по телефону вони отримують близько 20 тис. грн. Окрім того, нардепи мають право на безкоштовний проїзд, кабінети з меблями та комп"ютерами.

"ГПУ" поцікавилася в депутатів, як вони ставляться до ініціативи Віктора Ющенка і чи вважають якусь зі своїх пільг зайвою.

— На президента з його структурами витрачається вдвічі більше, ніж на Верховну Раду та Кабінет Міністрів разом узятих, — відказує 45-річний соціаліст Василь Богачук. — Треба скорочувати не пільги у парламенті, а надумані структури, які є в президента.

Богачук додає, що над тим, які привілеї та пільги потрібно скасувати, не думав.

— Якщо у Верховну Раду приходять мільйонери чи мільярдери, то з ними все зрозуміло — ці хлопці не займаються роботою. А якщо приходить простий рядовий депутат, який має за собою тільки виборців і більше нічого, то йому потрібні пільги. Якщо депутат серйозно працює, то йому все потрібно! — наголошує Василь Богачук.

Водночас він вважає, що нардепів мають забезпечувати лише тимчасовим службовим житлом:

— Закінчилася каденція — і все. Ти повертаєшся до сім"ї, а не живеш у депутатській квартирі.

Такої ж думки щодо депутатського житла "нашоукраїнець" В"ячеслав Коваль, 61 рік.

— Відпочинок нардеп мав би оплачувати самостійно. Треба також обмежити кількість поїздок до виборців по регіонах, — говорить він.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче зекономити на депутатах 300 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути