вівторок, 19 серпня 2008 18:27

Юлія Тимошенко повернулася з відпустки

  Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко цілує у щоку прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко у вівторок на засіданні Ради національної безпеки й оборони. Глава уряду прийшла у світлому костюмі, мала гарний вигляд
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко цілує у щоку прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко у вівторок на засіданні Ради національної безпеки й оборони. Глава уряду прийшла у світлому костюмі, мала гарний вигляд

У віторок президент України Віктор Ющенко скликав засідання Ради національної безпеки й оборони. Говорили про подолання наслідків повені у західних областях. Виступ глави держави журналісти дивилися по телевізору у прес-центрі. Тривав він майже годину.

— Добрий день, — чути з екрана голос прем"єр-міністра 47-річної Юлії Тимошенко.

Оператор наводить на неї камеру. Тимошенко у світлому костюмі. Має свіжий вигляд. Усі члени РНБО проводять главу уряду очима: останні півтора тижня її в Україні не бачили. Подейкували, що прем"єрка таємно поїхала у відпустку на італійський острів Сардинія. Глава уряду всміхається й червоніє. Кілька хвилин перемовляється з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком.

— Доброго здоров"я! Вітаю, — заходить Віктор Ющенко, 54 роки, і швидко тисне руку Тимошенко та Яценюку.

Президент повідомляє, що постраждалі від повені люди вчасно отримали допомогу. Дякує міністрові оборони Юрієві Єханурову за підлеглих, які працюють у затоплених областях.

— Прикро, коли бачиш, що роботу, яку могла б виконати техніка, робить офіцер, — зауважує глава держави.

Критикує уряд та місцеву владу. Мовляв, після повені минуло три тижні, але й досі немає сполучення з 17 населеними пунктами. Хоча за два тижні дітям треба буде їхати на навчання. Президент просить уряд за добу затвердити план розподілу грошей для відбудови доріг. Юлія Тимошенко швидко записує у блокноті олівцем.

— Для того щоб провести вибухові роботи, не потрібно вести наради 14 днів, бо два міністри не можуть домовитися по цьому питанню, — продовжує Віктор Ющенко. — Якщо ми пробиватимемо дорогу одним екскаватором, то не зробимо цього й до нових віників.

Ні до чиїх рук ці гроші не повинні прилипнути

Додає, що до 15 листопада люди повинні отримати нове житло. Якщо терміни будуть порушені, обіцяє звільнити губернаторів шести постраждалих областей. Розповідає про поїздку у Верховинський район Івано-Франківщини. Каже, що там усе в піску та корчах.

— У мене склалося враження, що там насипали сміття останні десять років, — Віктор Ющенко знімає окуляри. — Тому ми повинні вивезти сміття всім миром за 10 днів через суботники, недільники, понедільники.

Президент додає, що у селі Чорногузи на Буковині є "букет" того, як не мають працювати уряд і місцева влада. Зазначає: там навіть видають дозволи на будівництво житла на небезпечних ділянках. Глава держави обіцяє звернутися до прокуратури у випадку крадіжок грошей, виділених на подолання стихійного лиха.

— Не дай вам Боже збагатитися на чужому горі. Ні до чиїх рук ці гроші не повинні прилипнути! — попереджає.

Ющенко дякує східним областям за гуманітарну допомогу. Називає показовим, коли у постраждалих регіонах Західної України пропонують назвати вулиці Донецькою, Харківською чи Сумською.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко повернулася з відпустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути