середа, 14 травня 2008 17:24

У парламенті немає законопроектів БЮТу

Сьогодні народні депутати з фракції БЮТ продовжували блокувати трибуну та президію Верховної Ради. Засідання тривало півтори години. "Бютівці" знову вимагали розглянути пакет антиінфляційних заходів.

Нардепи ходять кулуарами. Обговорюють блокування.  Володимир Литвин, 52 роки, каже, що причина його — надумана. Мовляв, насправді Тимошенко та Ющенко борються за владу, а маскують це антиінфляційними заходами.

— Сьогодні вранці на засіданні погоджувальної ради з"ясували, що "бютівські" законопроекти ще навіть не надійшли до Верховної Ради, — зауважує він.

Біля трибуни в сесійній залі дискутують "бютівці". Сергій Терьохін щось каже голові фракції БЮТ Іванові Кириленку. Крутить пальцем біля скроні.

— БЮТ зацікавлений у тому, щоб спровокувати дострокові вибори. Хочуть, аби президент знайшов якийсь механізм, щоб уряд пішов у відставку. Економічна ситуація не сприяє великому рейтингу Блоку Юлії Тимошенко, — говорить "нашоукраїнець" Олесь Доній, 38 років.

Об 11.10 "бютівці" пропускають до трибуни голову парламенту Арсенія Яценюка. Він запрошує керівників фракцій до Секретаріату президента на нараду за участю глави держави Віктора Ющенка та прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

— Це є інституційною кризою. А вона не вирішується тільки народними депутатами, — каже Яценюк. — Парламент справиться із кризами, які створює самостійно. Якщо вони створені зовні, то бажано, щоб учасники цих криз приймали участь в їх подоланні.

Після цього спікер закриває засідання.

Зараз ви читаєте новину «У парламенті немає законопроектів БЮТу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути