Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2011 00:45

У Луценка загострилася хвороба підшлункової

Автор: фото з сайта www.nso.org.ua
  Перше (праворуч) заґратоване вікно на другому поверсі лікарні — палата Юрія Луценка. Там відчинена кватирка
Перше (праворуч) заґратоване вікно на другому поверсі лікарні — палата Юрія Луценка. Там відчинена кватирка

О 9.00 у четвер до Київської лікарні швидкої допомоги приїжджає 46-річна Ірина Луценко. У неї дозвіл від Генпрокуратури на побачення із чоловіком — екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, 46 років. Каже, принесла йому історичні книжки й телевізор з антеною.У палаті пробула 1 год. 12 хв.

— Коли побачилися, обнялися, — розповідає. — У Юри немає сил встати, він лежить. У нього проблеми з серцем і печінкою. Заввіділенням навіть не викликала до нього дерматолога.

Палата Луценка — на другому поверсі відділення гострих отруєнь. До якого він  потрапив із Лук'янівського слідчого ізолятора, де 22 квітня оголосив голодування проти продовження терміну його ув'язнення. Перше з чотирьох заґратованих вікон — екс-урядовця. Кватирка відчинена. Із того вікна видно баню церкви. У палаті Юрій Віталійович лежить сам, хоч вона розрахована на трьох. Його охороняють близько 10 міліціонерів у чорних масках.

Стіни лікарні пофарбовані в темно-зелений колір, деякі вікна забиті фанерою, лампи денного освітлення тьмяніють без плафонів.

Телекамери перекривають вхід до відділення в середу. Журналісти грюкають у зачинені двері, просяться всередину. Там тиша. Лише час від часу охорона випускає медперсонал.

— Як почувається Юрій Віталійович?

Медсестри опускають очі, прикривають руками обличчя й швидко пробігають повз. Одна каже, що в Луценка виявили нестачу кисню в мозку. Тому прописали прогулянки та фрукти.

Дві медсестри біжать коридором. Одна перечіпається через шнур мікрофона і ледь не падає. Із кабінету визирає психіатр Валентина Григор'єва. Каже, різке схуднення Луценка — на 20 кг — небезпечне для життя.

— Я ругала коллег, — каже. — Говорила им, что нами руководит бандит, который все это организовывает, а вы ему служите. Луценко никакие лекарства не помогут. Ему надо дать свободу, и он сразу начнет восстанавливаться. Иначе у него может нарушиться клеточный обмен, а это чревато смертью. В спецпалате Луценко один. Условия там неплохие.

Близько 16.00 люди в чорних костюмах і масках виштовхують журналістів із коридору і зачиняють двері. Нібито ті заважають вивезти хворого. Підбігають захекані нардепи від "Народної самооборони" Тарас Стецьків і Юрій Гримчак, а також старший брат екс-міністра Сергій Луценко. Гримчак смикає двері. Стецьків називає дії правоохоронців порушенням прав людини.

Згодом до лікарні приїжджає лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, 50 років. Іде до зачинених дверей відділення. Стукає. Їй не відчиняють.

— Ідемо до головного лікаря, — каже.

Медики дивляться на натовп журналістів і депутатів.

— На похоронах Брежнєва і то преси менше було, — говорить один із них.

Із головлікарем у кабінеті Тимошенко говорить 15 хв. На столі в його приймальні лежить довідка з діагнозом Луценка: хронічний панкреатит у стадії загострення — проблеми з підшлунковою, нейроциркулярна дистонія — підвищена нервова збудженість, а також цукровий діабет другого типу, що не потребує ін'єкцій інсуліну.

У палату до екс-міністра пускають тільки уповноваженого з прав людини Ніну Карпачову, 53 роки.

— Луценко сказав, що почав почувати себе набагато гірше. Сьогодні стався перелом у його стані. Це проявилося у слабкості. Каже, навіть читати не має бажання, — говорить Карпачова.

Тимошенко до Луценка не пускають. Вона намагається прорватися, але встигає лише зробити фото відчинених дверей палати, де видно трьох правоохоронців у масках. Виходить на вулицю. До екс-прем'єрки підходять двоє хлопців і дівчина років із 10-ти вдягнуті по-домашньому. Тимошенко їх обіймає.

— Я тепер цю руку ніколи не митиму, — каже дівчинка.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка загострилася хвороба підшлункової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути