пʼятниця, 16 лютого 2018 07:10

Труханова затримали після 50 днів відсутності на роботі

Автор: Ельдар Сарахман
  15 лютого Солом’янський суд Києва обирає запобіжний захід для одеського міського голови Геннадія Труханова і його заступника Павла Вугельмана. Прокуратура просить арешту або застави в 50 мільйонів гривень. ”Суд повний тітуханів. Коридор зайняла група підтримки з Партії регіонів на чолі з нардепами”, — пише активіст Олег Слабоспицький у ”Фейсбук”
15 лютого Солом’янський суд Києва обирає запобіжний захід для одеського міського голови Геннадія Труханова і його заступника Павла Вугельмана. Прокуратура просить арешту або застави в 50 мільйонів гривень. ”Суд повний тітуханів. Коридор зайняла група підтримки з Партії регіонів на чолі з нардепами”, — пише активіст Олег Слабоспицький у ”Фейсбук”

14 лютого в аеропорту "Бориспіль" прикордонники затримали міського голову Одеси 53-річного Геннадія Труханова. Співробітники Національного антикорупційного бюро вручили йому повідомлення про підозру. Відвезли в адмінбудівлю НАБУ.

Труханов прилетів із польської столиці Варшави. Мав перебувати у відрядженні в Чехії до 16 лютого. На робочому місці не з'являвся з 26 грудня 2017 року. Відпустку чергував із відрядженнями.

Напередодні детективи НАБУ заочно повідомили про підозру Труханову, його заступнику, директору департаменту комунальної власності, голові постійної комісії з комунальної власності Одеської міськради та фізичній особі — оцінювачу. Ще трьох затримали — посадовця мерії й двох керівників компаній.

Слідство підозрює їх у розтраті бюджету Одеси. У вересні позаторік влада міста за 185 млн грн купила у приватної компанії будівлю збанкрутілого заводу "Краян". Казали, що в його приміщеннях розмістять підрозділи міськради. Фірма-продавець придбала будівлю за 11,5 млн грн. Отримані від міської влади кошти спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності. Її рахунки арештували. Наприкінці 2017-го депутат Одеської облради з товаришем запропонували співробітнику НАБУ $500 тис. в обмін на зняття арешту з рахунків. Чиновник виявився власником компанії-продавця. Обом повідомили про підозру.

На початку жовтня торік Труханов давав свідчення Антикорупційному бюро в Києві. 23 жовтня слідчі обшукали його кабінет у мерії й квартиру. З помешкання винесли два пакети з документами.

Геннадій Труханов — мер Одеси з травня 2014 року. Його обрали на позачергових виборах. 25 жовтня 2015-го переміг уже за результатами чергових. У політику прийшов у 2000-х. Був депутатом міськради від партії Володимира Литвина, пізніше очолив фракцію Партії регіонів. Брав участь у русі "За Одесу! За Януковича!". 2012-го пройшов до Верховної Ради. 16 січня 2014 року голосував за диктаторські закони.

— Із Трухановим попрацюють, він — людина багата, зрозуміє матеріальні запити, — каже політолог Віктор Небоженко, 65 років. — Його планують "перетрусити", а не посадити. Після цього повернеться на свою посаду.

Можемо проводити аналогію із "загрозою" сісти в тюрму для колишнього секретаря Київської міськради Олеся Довгого (22 грудня торік Антикорупційна прокуратура закрила справу проти нього щодо незаконного відчуження 44,25 га заказника "Острів Жуків", що завдало державі 82 млн грн збитку. — ГПУ). Або "вишками Бойка" (для Чорноморнафтогазу закупили нафтові вишки за завищеною ціною, міністром палива й енергетики тоді був нинішній співголова фракції "Опоблоку" Юрій Бойко. Він проходить у справі лише як свідок. — ГПУ). Місяці через три генпрокурор скаже: ми розібралися, були порушення, але серйозних не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Труханова затримали після 50 днів відсутності на роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути