четвер, 08 листопада 2007 19:01

Триста людей ховали комунізм

Позавчора ввечері на Михайлівській площі відбулася акція "Похорон комунізму". Зібралося майже 300 осіб. Таким чином вони відзначили 90-річчя жовтневого перевороту.

Учасники акції будують з картонних ящиків символічну стіну. На кожній її "цеглині" записують злочини комуністичних режимів. Перед стіною ставлять труну з червоними прапорами і портретами вождів.

Представники "Свободи", УНА-УНСО, Національного альянсу закликають заборонити діяльність Комуністичної партії в Україні. Голова оргкомітету "Міжнародного суду над злочинами комунізму проти людства" Вікторія Омельченко розповідає, що 14 листопада у Києві проведуть міжнародну конференцію, присвячену забороні комуністичної ідеології в усьому світі.

— 16 років вже хоронимо, а все без толку. Усі вже давно чекають на другу частину Нюрнберзького процесу, — говорить 19-річний Іван Пукіш, студент 3-го курсу Києво-Могилянської академії.

Після промов оголошують хвилину мовчання за жертвами комуністичного терору.  Розвалюють символічну стіну і несуть накриту прапором Комуністичної партії України труну та траурний вінок до головного офісу КПУ на Контрактову площу. Дорогою вигукують: "Комуну — до суду!", "Комуняку — на гілляку!" та "Слава Україні!".

Біля офісу Компартії стоять близько сотні міліціонерів. Та вони пропускають до головного входу членів Національного альянсу з труною. Ті її спалюють.

— На цю акцію я приходжу кожного року, — розповідає Віра Нагайченко, 62 роки. — Ставлю свічку в пам"ять про батьків, які були репресовані за свої національні погляди так званими карними органами.

Зараз ви читаєте новину «Триста людей ховали комунізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути