неділя, 24 червня 2007 15:32

Третій указ президента оспорюють нардепи від БЮТу й "Нашої України"

63-річного Олександра Мороза запросили в Український дім на створення організації "Закінчимо війну". Вона займатиметься пошуком та перезахороненням останків солдатів, загиблих під час Другої Світової війни.

Захід відбувся минулої п"ятниці. Його заплановано на десяту годину, але Мороз запізнюється. Тому початок переносять на одинадцяту. За 7 хв. після цієї години на Європейській площі чути звуки сирен від машин супроводу. Спікерський ескорт під"їжджає до центрального входу. Мороз виходить зі своїм однопартійцем Ярославом Мендусем, 47 років.

— Чи можливі дострокові вибори, має дати відповідь саме Центральна виборча комісія. Чи є там у них можливість провести заміщення тих депутатів, які не хочуть працювати у парламенті, — каже спікер.

Потім іде до невеличкої зали. Кілька хвилин стоїть осторонь, потім його запрошують до президії. Ярослав Мендусь сідає в першому ряду. "ГПУ" запитує про те, хто зробив подання до Конституційного суду на третій указ президента про розпуск парламенту — напередодні "регіонал" Роман Мірошніченко заявив, що його партія до цього не причетна.

— Подання підписали більше п"ятдесяти депутатів. Фракцій соціалістів та комуністів для цього не вистачило б, — каже Мендусь. — Я знаю, що там підписи є і від "Нашої України", і від блоку Юлії Тимошенко.

Говорить, що остаточну крапку має поставити саме Конституційний Суд.

— Коли ми намагаємося подібну правову процедуру підмінити домовленостями, це є ще одне свідчення того, що ми як демократична держава ще не відбулися до кінця, — зазначає він.

Зараз ви читаєте новину «Третій указ президента оспорюють нардепи від БЮТу й "Нашої України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути