пʼятниця, 04 грудня 2009 07:26

Тимошенко налітала майже 12 тисяч кілометрів

Від офіційного старту передвиборної кампанії 19 жовтня найактивніше їздять Україною четверо держслужбовців — прем"єр Юлія Тимошенко, народний депутат Інна Богословська, нардеп і лідер Партії регіонів Віктор Янукович та президент Віктор Ющенко. Подорожі найчастіше називають "робочими поїздками", хоча більшість часу проводять на зустрічах із виборцями.

49-річна прем"єр Юлія Тимошенко наїздила 11 тис. 885 км. Це як 10 разів проїхати від Львова до Донецька. У західних регіонах прем"єр була 12 разів. По одному — в Луганській, Донецькій, Дніпропетровській областях та в Криму. Всі поїздки тривали день. Іноді зранку Тимошенко з"являється у Кабміні, в обід летить у регіон і до ночі повертається в столицю. Такі пересування можливі тільки літаком.

— Кожна поїздка Тимошенко — це в середньому півмільйона гривень із бюджету, — критикує її лідер Партії регіонів Віктор Янукович, 59 років. — Якщо порахувати гроші, витрачені на вояжі прем"єра з початку епідемії грипу, то за них можна було забезпечити ліками половину хворих.

49-річна Інна Богословська за останні півтора місяця не була на жодному із 13 засідань Верховної Ради. Здебільшого їздила Кримом та промисловими регіонами — Запоріжжям, Харківщиною, Донеччиною. У вівторок уперше побувала на Західній Україні.

Богословська каже, що не любить зустрічей, на які "зганяють людей". Намагається заїхати на якесь свято й спілкуватися з виборцями в неофіційній атмосфері.

Віктор Янукович — рідкісний гість у сесійній залі. Проте з початку передвиборної кампанії був зареєстрований на всіх засіданнях Ради, окрім одного. Так, 17 і 18 листопада зареєструвався на сесії парламенту, але в цей час відвідав сім міст Запорізької та Донецької областей.

Сергій Тігіпко, 49 років, їздить переважно містами Дніпропетровської, Донецької, Запорізької областей. За день буває у кількох населених пунктах. Зустрічі з виборцями найчастіше відбуваються на підприємствах.

За останні півтора місяця популярність Тігіпка зростала найстрімкіше з-поміж усіх кандидатів. За різними опитуваннями в середині жовтня виборці йому віддавали 0,5–3,0% своїх голосів. Нині — до 7,0%.

Активно відвідує регіони і спікер 53-річний Володимир Литвин. У віддалені області добирається літаком, де ближче — їздить машиною. 17 листопада заявив, що на час передвиборної кампанії узяв відпустку. Проте на роботі з"являється. Наприклад, у понеділок мав зустріч із головою парламенту Хорватії.

— Відповідно до заяви я не вестиму засідань у прямому ефірі (сесії, що транслюють по телебаченню. — "ГПУ"). Не даватиму підстав для докорів, що я використовую парламентську трибуну, аби подати себе у вигідному світлі, — пояснює Литвин.

У четвер він прилетів до Львова приватним чартерним рейсом. Їздить чорним партійним "мерседесом" у супроводі міліції.

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, 35 років, побував у всіх регіонах. Літає рейсовими літаками або їздить власним авто.

Маршрут планує так, щоб зайвий раз не вертатися в столицю — за два-три дні об"їжджає кільканадцять населених пунктів. Всюди його команда організовує телеміст із 10 іншими містами краю.

— Це щоб більше людей мене почули, — зазначає. — Про таку технологію мені розповіли оті російські радники.

За різними опитуваннями, навесні Яценюка готові були підтримати 8–10% українців. А після 19 жовтня його рейтинг знизився на 2–4%.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко налітала майже 12 тисяч кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути