понеділок, 03 грудня 2007 17:42

Тимошенко говорить про фальсифікації у Донецькій та Луганській областях

Автор: Фото: Євген КОЛЕСНИК
  Юлія Тимошенко учора прийшла на збори БЮТу в стилізованому під національний костюмі, білих колготках і туфлях
Юлія Тимошенко учора прийшла на збори БЮТу в стилізованому під національний костюмі, білих колготках і туфлях

Учора, аби потрапити до столичного палацу "Україна"на збори активу Блоку Юлії Тимошенко, запрошені майже годину стояли в черзі. Кілька тисяч осіб мусили пройти крізь рамки-металошукачі.

— Нехай регіональні кореспонденти менше п"ють, бо ми їх більше не запросимо, — каже під час реєстрації працівниця БЮТу журналістам із Закарпаття.

Ті мовчки беруть перепустки і протискуються до входу. У приміщенні пропонують безкоштовні бутерброди з сиром та шинкою і чай. За каву треба платити 6 грн. Роздають пакети з блокнотами, прапорцями, футболками та кепками із символікою БЮТу.

— Ви Шевченкові багато не давайте, бо не донесе, — жартують над нардепом -"бютівцем".

Той сміється, бере чотири блокноти та йде до зали.

Це той випадок, коли білі починають і виграють

— Виповнилося людині 45 років, треба ж її чимось привітати, — говорить 42-річний "бютівець" Микола Томенко колезі Миколі Сивульському про нагородження "регіонала" Бориса Колеснікова орденом.

Сивульський усміхається. На двох великих екранах сцени показують фотографії з передвиборного туру БЮТу. Звучить музика. Дівчина в короткій сукні з глибоким декольте кладе папку на трибуну. Зал аплодує. Вона червоніє й швидко йде за лаштунки.

— Запрошуємо нашого лідера Юлію Тимошенко! — лунає з динаміків.

Політик іде поміж рядами, одягнена у стилізований український костюм, білі колготи та світлі туфлі. На шиї — червоні коралі. Їй кілька хвилин аплодують. Тимошенко важко дихає у мікрофон. Просить Ніну Матвієнко з хором виконати "Молитву за Україну". Мікрофони не працюють, тому пісню ледь чути. Артисти йдуть, Тимошенко починає промову:

— Якби не було таких фальсифікацій у Донецькій та Луганській областях, то наша команда отримала б 39 відсотків. Треба приділити увагу цим регіонам.

Наголошує, що демократична коаліція з блоком "Наша Україна — Народна самооборона" створена й іншої не буде.

— Після того як оберуть спікера і сформують уряд, до нас почнуть бігти з іншого табору, і при цьому безкоштовно, — сміється лідерка БЮТу. — Але нам потрібно зробити все, щоб закрити тунель перебіжчиків.

Тимошенко виступає півгодини. Переконує, що у будь-якому разі БЮТ буде у виграші.

— Це той випадок, коли білі починають і виграють. Не робіть трагедії, якщо виявиться кілька зрадників і ми два роки працюватимемо в опозиції, — натякає на майбутні президентські вибори.

З-за лаштунків вибігає охоронець, кладе перед нею папірець. Тимошенко усміхається. Оголошує нагородження представників регіонів, де БЮТ отримав на виборах найбільше голосів. Вручає партійні прапори Волинській, Львівській та Івано-Франківській областям.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко говорить про фальсифікації у Донецькій та Луганській областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути