Ексклюзиви
четвер, 11 вересня 2008 19:30

Тимошенко допитали в Генпрокуратурі

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко в супроводі охоронців з’явилася вчора до Головного слідчого управління на допит у справі про отруєння президента Віктора Ющенка
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко в супроводі охоронців з’явилася вчора до Головного слідчого управління на допит у справі про отруєння президента Віктора Ющенка

Учора прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко ходила на допит у Генеральну прокуратуру. Свідчила у справі про отруєння президента Віктора Ющенка.

Уранці біля Головного слідчого управління збираються журналісти. За ними — представники Державної патрульної служби та Держохорони.

— О, добрий знак! — коментують журналісти.

Близько 10 год. їх збирається з півсотні. Підходять літні іноземці, запитують англійською, що сталося. Їм кажуть, що сюди приїде Юлія Тимошенко.

— Ха-ха! — сміється один і водить навколо голови пальцем, імітуючи косу.

Тимошенко приїздить о 10.00. Її обступають.

— У вас новин не вистачає? — кокетує прем"єр.

Запитують, як вона може бути причетною до отруєння Віктора Ющенка.

— Коли людину, яку президент вважає конкурентом на виборах, одночасно звинувачують у національній зраді, шпіонажі на Крємль, а зараз ще викликає Віктор Андрійович Ющенко у прокуратуру щодо його власного отруєння, — думаю, що це вже без коментарів, — каже вона.

Додає, що як законослухняна людина прийшла. Показує повістку.

— Якщо Генпрокуратура хоче з"ясувати правду, то потрібно було звернутися до президента, до найкращої європейської лабораторії, залучити іноземних експертів і щоб дійсно публічно зробити аналіз. Довести все, а після того людей на допит тягати, — продовжує Тимошенко.

Офіційну експертизу аналізів Віктора Ющенка вже робили 2005 року. Тоді три лабораторії в Бельгії, Великій Британії та Німеччині підтвердили наявність в організмі українського президента однакової формули отруйної речовини — діоксину. Виявлену дозу  вважають смертельною.

— Міжнародна лабораторія повинна з"ясувати, яке отруєння було, як воно проходило і чи є сьогодні у президента наслідки, — повторює Тимошенко.

— А коаліція із Януковичем буде? — переходять на іншу тему журналісти.

— Шановні друзі, — усміхається прем"єр. — Сьогодні тільки по темі Генпрокуратури. Дякую.

Охоронці відштовхують журналістів, створюючи для прем"єрки прохід.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко допитали в Генпрокуратурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути