вівторок, 15 січня 2008 17:04

Шуфричу передали привіт через Тимошенко

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, 47 років, позавчора відвідала рідний Дніпропетровськ. Після прильоту поїхала дивитися, як в Ощадбанку людям виплачують вклади.

Там — велика черга. Прем"єрку оточують, скаржаться. Тимошенко обіцяє, що незабаром черг не буде.

— Роздаватимуть спеціальні заяви. Не потрібно буде підходити до віконця і там заповнювати. Прямо в черзі у заявах можна давати згоду, щоб листоноші приносили гроші додому, — каже вона.

Крізь натовп протискується її колишня однокласниця Тетяна Литвинчук. Із Тимошенко обіймаються, цілуються, обмінюються телефонами. Литвинчук запрошує на святкування 30-річчя випуску.

Прем"єрка їде до міськвиконкому. Там протестують майже 200 людей: жителі одного з масивів вимагають скасувати рішення міськради про будівництво торговельно-розважального комплексу на місці природного заказника "Лівобережний". Кажуть, цей проект лобіював народний депутат із БЮТу Гарегін Арутюнов. Вони тримають плакати "Юліє, зупиніть землеробів із БЮТ", "Арутюнов і компанія — руки геть від заповідної зони".

Тимошенко на них уваги не звертає, хоча нардеп Арутюнов поруч — супроводжує її в поїздці.

Згодом прем"єрка дає прес-конференцію. Повідомляє, що незадоволена розподілом землі у Дніпропетровську. Каже, через махінації міський та державний бюджети недоотримують значні кошти. Їй нагадують про скандал із незаконною орендою центральної площі міста компанією "Київ-1", засновником якої є "бютівець" Михайло Соколов.

— Це вже не питання прем"єр-міністра. Це — питання Генеральної прокуратури, — уникає відповіді лідерка БЮТу.

Знадвору чути крики протестувальників "Юля! Юля!". Вона говорить, що майже в кожному місті її зустрічають подібні акції протесту проти земельного дерибану.

Тимошенко їде на зустріч із потерпілими від вибуху газу в житловому будинку по вул. Мандриківській. Це сталося торік у жовтні. Вони дякують главі уряду і дарують червоні та білі троянди. Кажуть, що процес отримання нового житла іде нормально. Просять передати привіт колишньому міністру МНС Несторові Шуфричу. Мовляв, він добре ліквідовував наслідки аварії.

— Добре, я передам, — сміється Тимошенко.

На виході із зали її зупиняє сива жінка. Щось просить. Прем"єрка доручає Арутюнову записати номер телефону і вирішити питання.

Зараз ви читаєте новину «Шуфричу передали привіт через Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути