Ексклюзиви
вівторок, 22 квітня 2008 18:12

Стецьків: "Нам не личить голосувати разом із БЮТом, комуністами і "регіоналами"

  Тарас Стецьків: ”Саме Тимошенко і Ющенко відповідальні за чергове випробування коаліції на міцність”
Тарас Стецьків: ”Саме Тимошенко і Ющенко відповідальні за чергове випробування коаліції на міцність”

БЮТ та Партія регіонів збираються обмежити повноваження президента і збільшити — Верховної Ради і Кабміну. Для цього хочуть створити тимчасову комісію для підготовки змін до Конституції.

Юлія Тимошенко заявила, що керувати країною повинен глава уряду. У відповідь голова фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко оголосив, що БЮТ руйнує коаліцію.

— Це невиважені, дитячі заяви. Вони допомагають Вікторові Ющенку та Юлії Тимошенко розхитувати корабель, — каже 43-річний нардеп від НУ-НС Тарас Стецьків, який у фракції входить до групи "Народна самооборона". — Якщо ми відповідальні політики і хочемо зберегти коаліцію, треба утримуватися від подібних заяв.

Чому депутати із групи "Народна самооборона" підтримали  ідею створення у Раді конституційної комісії?

— Ця позиція неостаточна. Нам не личить голосувати разом із БЮТом, комуністами і "регіоналами" за створення комісії. Треба визначитися, в чию гру ми граємо. БЮТ, як Пилип із конопель, вискочив з ідеєю перетворення України на парламентську республіку. Треба почекати внесення конкретного законопроекту. Зараз його немає. А ще БЮТ має відповісти на кілька запитань: перехід до парламентської республіки — це в інтересах українського народу чи Юлії Тимошенко? Як БЮТ збирається вирішувати питання української мови та питання НАТО? Нову Конституцію їм доведеться ж приймати із "Регіонами". Цікаво, БЮТ чи "регіонали" відступлять від своїх принципових позицій? Без відповідей на ці запитання конституційна комісія в парламенті — інтриганство. Ми повинні почути від БЮТу правду: для чого вони форсовано збираються бавитися в зміну Конституції?

Галас навколо коаліції може бути спробою відвернути увагу від економічної кризи?

— Так. Подолання інфляції можливе завдяки спільним діям президента, Нацбанку, уряду та парламентської більшості. Поодинці ніхто дорожнечу не стримає. Тому конфлікти і негайна зміна Конституції можуть бути спробою відвернути увагу суспільства.

Дехто із "нашоукраїнців" звинувачує "Самооборону" в тому, що вона працює проти президента...

— Вікторові Балозі хочеться розвалити НУ-НС, посварити "Самооборону" з "Нашою Україною" і довести президенту, що він потрібен. Для нас ані президент, ані БЮТ не будуть ідолом, якому ми маємо демонструвати любов або ненависть. Якщо вони не діятимуть в інтересах України, критикуватимемо їх і зупинятимемо.

Чия позиція вам ближча — Ющенка чи Тимошенко?

— У кожного із них своя правда. І кожен хоче чути тільки її. Але саме вони відповідальні за чергове випробування коаліції на міцність.

Тимошенко хоче скасувати посаду президента й запровадити парламентську республіку. Як це вплине на її рейтинг?

— Те, що Тимошенко хоче зробити посаду президента декоративною, рейтингу їй не додасть. Бо наше суспільство виховане на тому, що в хаті має бути господар. Суспільство не погодиться з ліквідацією або обмеженням посади глави держави.

Зараз ви читаєте новину «Стецьків: "Нам не личить голосувати разом із БЮТом, комуністами і "регіоналами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути