пʼятниця, 30 листопада 2018 05:46

"Сьогодні наша команда переламала хід історії на користь України"

Автор: ФОТО надане Радикальною партією Олега Ляшка
  Лідер Радикальної партії Олег Ляшко спілкується у Верховній Раді з президентом Петром Порошенком. Вимагає виключити з указу про введення воєнного стану спірні моменти, які обмежують права громадян. Зрештою всі поправки запропоновані політиком внесли
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко спілкується у Верховній Раді з президентом Петром Порошенком. Вимагає виключити з указу про введення воєнного стану спірні моменти, які обмежують права громадян. Зрештою всі поправки запропоновані політиком внесли

26 листопада, перед голосуванням Верховної Ради про впровадження воєнного стану, лідер Радикальної партії 45-річний Олег Ляшко вийшов поговорити з людьми на Центральний залізничний вокзал Києва. Питав, чи підтримують вони ініціативу Ради національної безпеки й оборони та президента.

— Коли приймають визначальні рішення, від яких залежить доля держави, важливо чути, про що говорять люди, — каже Олег Валерійович. — Ті, хто при владі, безнадійно відірвані від народу. Не знають, що його хвилює. Приймають закони, від яких людям тільки гірше. А справжній політик — це той, хто чує людей.

Більшість опитаних висловилася проти воєнного стану. Найпоширенішими відповідями українців були: "ні в якому разі", "я проти", "мені страшно, я не хочу війни", "воєнний стан треба було вводити раніше".

Проти були люди з Тернополя, Краматорська, Переяслава, Херсона, Ічні та Черкас.

Підставою для оголошення воєнного стану Петро ­Порошенко вважає захоп­лення російськими прикордонниками українських малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і буксиру "Яни Капу".

Атака сталася 25 листопада, коли українські човни пливли Керченською протокою з Одеси до Маріуполя. Під час штурму суден росіяни взяли у полон 23 наших моряків. Шістьох поранили. Човни й українців відвезли в місто Керч у анексованому Криму.

— Підстави для введення воєнного стану з'явилися не сьогодні. Російська агресія сталася не коли захопили наші військові кораблі, а ще 2014 року, — говорить Олег Ляшко. — Були Іловайськ і Дебальцеве. І незважаючи на звернення парламенту та громадян, тоді Порошенко не вводив воєнний стан. А за чотири місяці до виборів, раптом надумав це зробити. Щоб не дати використовувати воєнний стан для зриву виборів, ми наполягаємо на прийнятті цілого ряду рішень.

Політик оприлюднив список своїх пропозицій, які дають можливість запровадити воєнний стан і посилити оборону держави. При цьому унеможливлюють політичні спекуляції довкола цього питання.

Засідання парламенту, щодо введення воєнного стану, почалося ввечері 26 листопада. Разом із фракцією Олег Ляшко не відходив від спікера, переконуючи його не відкривати засідання до узгодження компромісного рішення. Політик добивався виключення з указу спірних положень. Говорив про них безпосередньо Петрові Порошенку, який був у залі. Врешті поправки ухвалили.

Як наслідок, воєнний стан вводять на 30 днів, а не на 60. Діятиме тільки у 10 прикордонних із РФ областях чи тих, які знаходяться на узбережжях Чорного й Азовського морів — Одеській, Миколаївській, Херсон­ській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській, Він­ницькій.

Усі конституційні права громадян збережені. Парламент призначив президентські вибори на 31 березня 2019 року.

— Сьогодні наша команда переламала хід історії на користь України, — додає Олег Валерійович. — Порошенко під приводом введення воєнного стану хотів скасувати президентські вибори і всі конституційні права громадян, щоб узурпувати владу. Як я і обіцяв, ми не дозволили йому цього зробити. У березні 2019 року українці оберуть собі президента, який відновить мир і поверне наші території. От, чого ми досягли. Великий день.

Зараз ви читаєте новину «"Сьогодні наша команда переламала хід історії на користь України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути