Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2007 17:11

Сестра Юлії Тимошенко обіцяє розірвати рота від вуха до вуха

Автор: фото: Андрій КУЗАКОВ
  Кав’ярня ”Золота рибка” розташована в центрі Дніпропетровська, належить двоюрідній сестрі Юлії Тимошенко Тетяні Шараповій. У тому ж будинку є штаб обласної організації партії ”Батьківщина”
Кав’ярня ”Золота рибка” розташована в центрі Дніпропетровська, належить двоюрідній сестрі Юлії Тимошенко Тетяні Шараповій. У тому ж будинку є штаб обласної організації партії ”Батьківщина”

Кафе "Варенична" та "Золота рибка" розташовані в центрі Дніпропетровська. Неподалік — Європейська площа, міськрада, ЦУМ. Кілька зупинок трамваєм від залізничного вокзалу.

Власницею "Вареничної" є донька Юлії Тимошенко Євгенія. "Золотою рибкою" володіє двоюрідна сестра лідерки БЮТу Тетяна Шарапова. Обидва кафе розташовані в одній будівлі зі штабом дніпропетровської обласної організації Всеукраїнського об"єднання "Батьківщина", яким керує Антоніна Ульяхіна — тітка Тимошенко й мати Шарапової. Зліва від входу до штабу — "Варенична", наступні двері — "Золота рибка". Над ними, на другому поверсі, розташовані офіси "Батьківщини".

Вхід до "Вареничної" закритий чорними металічними ґратами — кафе має незабаром відкритися. На них навісний замок. По обидва боки входу в "Золоту рибку" висять прапори БЮТу та "Батьківщини". На дверях плакат Тимошенко з написом "Любіть Україну".

У кафе — 11 дерев"яних столиків зі стільцями. За одним із них розмовляє з літньою жінкою Тетяна Шарапова. Їсть пиріжки. У двоюрідної сестри Тимошенко — пишні форми, вона у коротенькій спідниці. Також на ній кофтина й картуз "тигрового" забарвлення. Кілька товстих золотих ланцюжків на шиї, руку прикрашає золотий браслет із великими овальними ланками.

Сідаю за столик. Проходить 15 хв., але на мене ніхто не звертає уваги.

— Сейчас мальчик прийдет, — відповідають прибиральниці на запитання про офіціанта. — А вот и он.

Молодий чоловік стає за барну стійку. Починає натирати склянки.

— У нас самообслуживание, — говорить він. Киває головою на вузенький прохід на кухню: там вітрини з наїдками.

Бувають тут і сама Тимошенко, і її донька Євгенія з чоловіком Шоном Карром

Біля страв стоїть молода блондинка. Про кафе розповідає неохоче, позирає на Тетяну Шарапову. Каже лише, що тут буває Євгенія Тимошенко. Про родинні зв"язки власниці кафе з лідеркою БЮТу говорити не хоче.

Замовляю борщ. Дівчина спочатку говорить, що його немає. Проте приносить каструлю. Насипає в тарілку та ставить гріти у мікрохвильову піч.

— Та діставайте його вже, — кажу за кілька хвилин.

— Він холодний, — відповідає дівчина.

— Що, не свіжий?

— Чому ж, свіжий...

— Але не сьогоднішній?

Кухарка усміхається й мовчить.

Обід із борщу, вареного рису, курячого рулету, салату із крабових паличок та узвару обійшовся в кафе двоюрідної сестри Тимошенко в 30 грн. Тетяна Шарапова із зубочисткою у роті  йде на кухню, повертається з черговою порцією пиріжків. Закурює, продовжує розмову. За деякий час знову йде — повертається з ласощами. Віддає їх своїй літній співрозмовниці. Цілує її, обіймає та говорить, що мусить працювати. Літня жінка залишає кафе.

— Иллюша, включи мне телевизор, — звертається Шарапова до бармена.

Дивиться у записі російський серіал. Підсідаю, запитую про Юлію Тимошенко.

— Я о своей семье ни с кем не разговариваю, — відповідає Шарапова.

Підбігає бармен.

— Если кто-то здесь раскроет рот, разорву от уха до уха! — кидає хлопцеві. — Сигареты мне принеси!

Бармен швидко йде.

— Я не имею к вам претензий. Вы мне очень приятны. Но я не раз общалась с журналистами. И когда раскрываешь душу и в нее плюют... Извините, — відвертається жінка.

На порозі кафе курить працівник із кухні у фартуху.

— Это ж сестра Тимошенко! — із гордістю говорить про Шарапову. — А ее мама руководит областной организацией "Батьківщина". Очень простые люди. Но когда разойдется, то всем мало места.

Розповідає, що відвідувачів у кафе небагато. Воно розраховане переважно на банкети. Часто його винаймають члени "Батьківщини":

— То день рождения, то еще что-то...

Розповідає, що бувають тут і сама Юлія Тимошенко, і її донька Євгенія з чоловіком Шоном Карром. Мовляв, сам його тут бачив. Коли приходять високі гості, то зазвичай виставляють охорону і нікого в залу не впускають.

Зараз ви читаєте новину «Сестра Юлії Тимошенко обіцяє розірвати рота від вуха до вуха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути