Ексклюзиви
четвер, 07 травня 2009 18:10

Сестра Тимошенко будується біля Ющенка та Януковича

У селі Нові Безрадичі, за 35 км від Києва, живуть президент Віктор Ющенко, чимало народних депутатів та міністрів. А зараз там будується Тетяна Шарапова — двоюрідна сестра прем"єрки Юлії Тимошенко.

Вона із Дніпропетровська. Там має бізнес — два кафе. Мешкає в особняку в центрі міста.

У Нових Безрадичах її дача посеред села. З одного боку — оселя Ющенка, з іншого — Олександра Януковича, старшого сина лідера Партії регіонів.

— Я раніше не знав, хто тут будується. Тільки цього року довідався, що це дача сестри Тимошенко, — каже сусід Микола Якович, 58 років.

Він порається на грядках. Розповідає, що двоюрідна сестра прем"єрки купила ділянку на 24 сотки два роки тому. Сотка тут коштує близько $10 тис. Обійстя Шарапової обгороджено дротяною сіткою. Збоку на подвір"ї викопали ставок. Біля будинку — купи піску й будівельного сміття. Двоповерховий дім у риштуванні, під темно-коричневою черепицею. Через вікно на першому поверсі видно, що всередині бетонна яма для басейна.

Сотка землі тут коштує близько десяти тисяч доларів

— Попередні господарі звели тут гарний будинок, — згадує Микола Якович. — А якось дивлюся, приїжджає техніка і зрівнює його із землею. Все начисто вивозять. Уже пізніше дізнався, що мої колишні сусіди продали будинок і переїхали до Полтави. Новий зводили дві бригади із Західної України. Працювали цілими днями. Дуже швидко вигнали коробку. Але зараз роботи призупинили. Побачили, що зробили помилку в фундаменті. Він почав осідати.

Розповідає, що господарі з"являються тут рідко. За будинком наглядають двоє хлопців-робітників.

— Вони живуть у невеликій пристройці, — показує. — Зараз їх немає — поїхали в місто.

Каже, що такий особняк у Безрадичах коштує кілька мільйонів доларів. Тому більшість старих будинків у селі вже давно скупили багатії. Хвалиться знаними односельцями.

— Відколи Віктор Андрійович став президентом, тут безпечно. Майже немає крадіжок. Хоча... — замислюється і чухає потилицю: — Років сім тому, коли Ющенко ще був прем"єром, його самого обікрали. Біля лісу під горою в нього є дача. Але він на ній не живе. Там у нього пасіка й були картини. Якісь хлопці вирахували, коли охоронець піде на обід, залізли та вкрали їх.

Микола Якович розповідає, що почав будуватися одночасно з Ющенком 1989-го.

— Але змагання нерівне, — повертає голову і дивиться на свій невеликий двоповерховий дім.

За його словами, по сусідству із дачею президента — обійстя колишнього міністра палива та енергетики Івана Плачкова й односельця президента — редактора однієї зі столичних газет Михайла Дорошенка.

— Тепер Ющенко живе в іншому будинку. Трохи далі від своєї першої дачі, — говорить Микола Якович. — У нього там гектарів 10 землі. Ціле князівське угіддя.

Чоловік каже, що на подвір"ї в глави держави збудували церкву. Є озеро. З одного боку проїзд до будинку закритий. Там окрема дорога, якою їздить лише президент. Перед його будинком млин.

Селом іде жінка. Називається Мариною, 65 років. Закладає руки за спину. Говорить: коли Ющенко оселився в селі, відразу відремонтували дороги. Додає:

— Оце якби я продала свою ділянку, то отримала б мільйон гривень. У мене 10 соток.

Зараз ви читаєте новину «Сестра Тимошенко будується біля Ющенка та Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути