середа, 11 квітня 2018 00:55

Савченко відмовилася проходити детектор брехні

— Увесь світ сміється з цієї так званої справи, яку порушив лжепрокурор Луценко за дорученням Порошенка. Вона розсипається, як пісок. За вуха притягують якусь експертизу й умовляють Надію свідчити проти себе. Нас туди пускати не хочуть, — каже журналістам 35-річна Віра Савченко 5 квітня у Київському науково-дослідному інституті судових експертиз.

Тут її сестра народний депутат Надія Савченко має пройти детектор брехні. За кілька годин відмовляється від експертизи.

— Сьогодні відбулася перша частина — розмова з психологом, — розповідає адвокат Віктор Бугай. — Вона тривала майже 40 хвилин. Надія абсолютно адекватна, добре орієнтується, впевнена в собі й у своїй правоті. Щодо фізичного стану — змарніла, схудла. Надія завжди просила відкрите поліграфічне дослідження, перед громадою — бо вона політик публічний. Але ми хочемо, щоб захист також мав можливість поставити питання на цьому допиті. Сподіваємося, слідство розгляне наше клопотання.

Надія Савченко перебуває під вартою у слідчому ізоляторі Служби безпеки з 22 березня. Наступного дня вона оголосила голодування. Під арештом буде до 20 травня. Її підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституційного ладу — у змові з ватажками бойовиків ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Савченко відмовилася проходити детектор брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути