пʼятниця, 25 травня 2018 07:10

Савченко хочуть взяти на поруки два нардепи

Автор: www.facebook.com/Тетяна Проторченко
  Народний депутат Надія Савченко виступає в Апеляційному суді Києва 22 травня. Біля неї — адвокат Костянтин Глоба і мати Марія Іванівна. За 60 днів голодування Надія втратила майже 20 кілограмів
Народний депутат Надія Савченко виступає в Апеляційному суді Києва 22 травня. Біля неї — адвокат Костянтин Глоба і мати Марія Іванівна. За 60 днів голодування Надія втратила майже 20 кілограмів

— Я вже проходила шлях голодування. Зараз важу лише 63 кілограми. У Росії мала мінімум 45. Значить, це ще не межа і моїх сил вистачить, — говорить народний депутат 37-річна Надія Савченко в Апеляційному суді Києва 22 травня.

Цього дня суд відхилив апеляцію її захисту. Надію залишили під вартою до 15 липня. Захищатимуть її безоплатно двоє адвокатів — Олександр Шадрін і Костянтин Глоба. Напередодні Савченко відмовилася від їхніх платних послуг через нестачу грошей.

До зали суду принесла книжку нардепа-втікача Олександра Онищенка "Петро П'ятий. Правдива історія про українського диктатора".

— Колись я попрошу в автора автограф. Він розповів всю правду. Олігархи теж повинні написати таку книгу, щоб розказати правду про кожного. Про себе в тому числі, — каже. Савченко хочуть взяти на поруки 54 людини. Серед них — народні депутати Сергій Мельничук і Віталій Купрій, колишній генеральний прокурор Віктор Шишкін.

Надія Савченко перебуває під вартою в слідчому ізоляторі Служби безпеки з 22 березня. Голодує понад 60 днів. За цей час схудла на 20 кг. Її підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституційного ладу — у змові з ватажками бойовиків ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Савченко хочуть взяти на поруки два нардепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути