пʼятниця, 28 листопада 2008 19:06

"Регіони" й БЮТ хочуть урізати повноваження президента

У четвер перший віце-спікер Олександр Лавринович, 52 роки, зареєстрував у секретаріаті Верховної Ради законопроект про внесення змін у закони "Про Кабінет Міністрів" та "Про Конституційний суд".

Якщо народні депутати ухвалять запропонований Лавриновичем законопроект, то у Віктора Ющенка значно зменшиться можливість впливати на рішення Кабміну. Крім цього, деталізують процедуру імпічменту глави держави.

Подібний до цього законопроект за авторством Лавриновича й нардепа-"бютівця" Андрія Портнова вже ухвалювали 2 вересня 2008 року. "За" голосували Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко й комуністи. Але через місяць на вимогу глави держави БЮТ змінив позицію і разом із "Нашою Україною" скасував цей закон. Нині "бютівці" й кажуть, що знову готові підтримати такі зміни.

— Партія регіонів і БЮТ наближаються до створення олігархічної диктатури, — зазначає нардеп-"нашоукраїнець" Юрій Костенко, 57 років. — Вони знову повернулися до законопроектів і конституційних змін, які обмежують повноваження президента та перехід до обрання глави держави в парламенті.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" й БЮТ хочуть урізати повноваження президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути