пʼятниця, 26 травня 2017 07:05

Працівника НАБУ затримали на хабарі у 150 тисяч доларів

"На Сумщині співробітник Національного антикорупційного бюро зі спільником вимагали від власниці мережі магазинів $300 тис. за припинення щодо неї кримінального переслідування і закриття справи, — пише у "Фейсбуку" прес-секретар генпрокурора України 44-річна Лариса Сарган 19 травня.

— Надалі правоохоронець погодився зменшити суму вдвічі. Під час отримання $150 тис. його зі спільником затримали представники прокуратури області та Служби безпеки".

В Антикорупційному бюро повідомили, що затриманий не має відношення до відомства. Наступного дня уточнили: звільнили його в лютому 2017 року.

"Затриманий до останнього часу працював у Національному антикорупційному бюро. Це Олександр Самковий. На момент подання е-декларації був заступником начальника відділу оперативно-технічного управління НАБУ", — повідомляє сайт РБК-Україна. Таку інформацію журналісти отримали з джерел у правоохоронних органах.

Також вони опублікували копію роздруківки телефонних розмов підозрюваного. В одній із них він вказував, що його залучили до службового розслідування ДТП, яке скоїли нетверезі співробітники НАБУ.

"На прослушку його поставили 15 травня, коли почали підозрювати у вимаганні", — розповідає джерело. Отже, на той час Самковий працював у НАБУ.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що поява такої інформації — це спроба дискредитувати незалежний правоохоронний орган.

"Нарешті розібрались! Тим, що Ситник відверто відмазував своїх лобістів — народних депутатів Сергія Лещенка та Світлану Заліщук у квартирних питаннях — він усім демонстрував свою незалежність від цих осіб. Ясно ж", — відреагував блогер Богдан Карпенко у "Фейсбуку".

"Опубліковані НАБУ документи викликають більше питань, ніж дають відповідей, — пишуть активісти громадського контролю Антикорупційного бюро у "Фейсбуку". Так коментують папери, в яких відомство відхрещується від працівника. — Більшість документів мають явні ознаки редагування. Чітко помітно, що затертий підпис Ситника і ще деякі, назва відділу, в якому працював Самковий. НАБУ стверджує: вилучені дані нібито містили службову інформацію. Але назва підрозділу не може бути конфіденційна. Навіщо НАБУ приховувати її? Це має сенс тільки у разі створення відділу з грубими порушеннями законодавства або якщо, наприклад, конкурс на цю посаду не оголошували".

Зараз ви читаєте новину «Працівника НАБУ затримали на хабарі у 150 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути