четвер, 19 березня 2009 17:17

Президент і прем"єр по черзі відбули до Брюсселя

Перед початком засідання уряду в середу керівник апарату прем"єра Михайло Лівінський говорив із міністром палива та енергетики Юрієм Проданом про візит Юлії Тимошенко до Брюсселя. Туди ж поїхав Віктор Ющенко.

— Ми організуємо все так, щоб виграти півгодини, — говорить 39-річний Лівінський про те, як розвести в часі українських лідерів.

Главу держави та прем"єр-міністра запросили як лідерів партій "Народний союз "Наша Україна" і "Батьківщина" на саміт Європейської народної партії. Водночас в офіційних повідомленнях прес-служб Кабміну і Секретаріату президента ці візити названо робочими. Ющенко в середу зустрівся з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозою, потім із генсеком Ради Євросоюзу Хав"єром Соланою. З останнім наступного дня побачилася й Тимошенко. Обоє перетнулися на саміті ЄНП учора по обіді.

За Конституцією, міжнародною політикою займається президент. Однак Тимошенко проводить власну міжнародну лінію. Її забезпечує віце-прем"єр із питань євроінтеграції Григорій Немиря. Він має добрі знайомства у Європі.

— Ющенко ревнує Тимошенко до міжнародної спільноти, — вважає нардеп-"бютівець" Олег Ляшко, 36 років. — Там її сприймають як лідера країни, а його — ніяк.

Подейкують, Ющенкові стало важче домовитися про візити до провідних країн Європи — Німеччини та Франції. Натомість Тимошенко два тижні тому вдалося зустрітися з французьким президентом Ніколя Саркозі.

— Зараз у європейських країнах більший інтерес до Тимошенко, ніж до Ющенка, бо вони хочуть її "прощупати" — що вона за людина, — каже директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 53 роки. — Ющенко щирий прибічник европейської інтеграції. А що задумала Тимошенко, як у Кремлі, так і в Берліні, не знають. Раніше було відомо, що вона радикалка і звинувачувала Путіна у фашизмі. А сьогодні він став для неї своїм.

Карасьов говорить, що під час закордонних зустрічей Тимошенко намагається акцентувати: Ющенко більше не стане президентом. Тобто європейці мають обрати між нею та Віктором Януковичем.

Зараз ви читаєте новину «Президент і прем"єр по черзі відбули до Брюсселя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути