Ексклюзиви
вівторок, 22 липня 2008 17:16

Прем"єр розповіла інвесторам про досягнення уряду

Учора в клубі Кабміну відбулося засідання Ради інвесторів при уряді. За 15 хв. до початку приїздить її співголова Сергій Тігіпко, 48 років. Іде до кімнати, звідки зазвичай виходить прем"єрка 47-річна Юлія Тимошенко.

У залі директор Європейської бізнес-асоціації Ганна Дерев"янко, 33 роки, спілкується з інвесторами. Англійською розповідає, що розроблені законопроекти поки що не ухвалені: депутати голосуватимуть за них восени. Нині народні обранці — у відпустках.

Юлія Тимошенко запізнюється на 10 хв. Розпочинає з успіхів уряду. Розповідає про зростання валового внутрішнього продукту, гарний урожай зерна та приборкання інфляції.

— Цього року, у порівнянні з минулим, від митниці ми отримали на 20 мільярдів гривень більше, — каже. — А за перше півріччя в Україну прийшло в чотири рази більше інвестицій, ніж за відповідний період торік.

Говорить, що не хоче перевантажувати інвесторів успіхами уряду. Мовляв, кожен може знайти позитив у своїй діяльності. 10 хв. розповідає, що саме уряд Тимошенко завершив вступ України до Світової організації торгівлі та розпочав переговори з ЄС про зону вільної торгівлі.

Додає, що разом із Радою інвесторів внесли на розгляд парламенту 26 законопроектів, зокрема про придбання іноземцями несільськогосподарської землі та торги нею.

— Це викликає спротив усіх гілок влади, крім уряду, — переконує Юлія Тимошенко.

Прем"єрка говорить, що із Сергієм Тігіпком напише листа Вікторові Ющенку. Попросять визнати їхні 26 законопроектів першочерговими. А голові Верховної Ради надішлють листа із проханням поставити їх на голосування в перший пленарний тиждень наступної сесії.

— Я теж займалася бізнесом. Щоправда, 11 років тому, — усміхається прем"єрка. Давненько це було. І якби тоді мені запропонували написати законопроект, то я подумала б, що заснула і прокинулася в раю.

Юлія Тимошенко просить виступити Сергія Тігіпка. Він розповідає, що створили робочі групи та координаційну раду.

— А от над результатом попрацювали гірше, — зітхає. — Із 216 пропозицій Європейської бізнес-асоціації вирішені 13, а 196 — у процесі.

Просить журналістів вийти для того, щоб відверто поговорити з інвесторами. За зачиненими дверима спілкуються понад годину. Потім підписують листи президентові, спікеру та лідерам парламентських фракцій. Просять підтримати їхні законопроекти. По закінченні в коридорі Сергій Тігіпко каже "ГПУ":

— Інвестори критикують неохоче, бо бояться втратити стосунки з міністерствами та відомствами. Хоча вони незадоволені тими темпами змін, які сьогодні маємо.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр розповіла інвесторам про досягнення уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути