Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2007 17:48

Послухати Тимошенко прийшли 300 осіб

Юлія Тимошенко, 46 років, позавчора виступила у Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у столиці США Вашингтоні. Лідерка БЮТу поселилась у чотиризірковому готелі "Віллард Інтерконтиненталь", за два квартали від Білого дому. Тут же зупинявся й Віктор Янукович під час свого візиту. Але українська опозиціонерка зайняла вдвічі менший номер.

У своєму виступі Тимошенко говорить, зокрема, про можливість перетягування "регіоналами" до себе частини депутатів від опозиції й формування у Верховній Раді конституційної більшості.

— Якщо Конституційний суд визнає імперативний мандат недемократичним інструментом, то матимемо таку коаліцію протягом трьох тижнів, — каже Тимошенко.

На думку опозиціонерки, найкраще було б, аби Конституційний суд уже до кінця березня визнав діючий уряд нелегітимним. Тоді можливий розпуск Верховної Ради.

Присутні кажуть, що виступ Юлії Тимошенко сподобався. Мовляв, говорила дуже чітко і так, як люблять американці — з ентузіазмом. Послухати Тимошенко прийшли понад 300 осіб. Ще понад сотню не змогли потрапити всередину. Останній раз такий ажіотаж був у Центрі стратегічних і міжнародних відносин, коли там виступала найбагатша людина світу Білл Ґейтс. Щоправда, послухати Тимошенко прийшли люди, які цікавляться саме Східною Європою й Україною зокрема. Загалом же ажіотажу в США візит Тимошенко не викликав.

— Україною в Америці не цікавляться, — розповідає 51-річний президент Фонду "Демократичні ініціативи" Ілько Кучерів, який був на виступі Тимошенко. — Згадують анекдот про невловимого ковбоя Джо, якого ніхто не ловить, бо він нікому не потрібен. Америку зараз цікавить Ірак, Іран і все з ними пов"язане.

Зараз ви читаєте новину «Послухати Тимошенко прийшли 300 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути