пʼятниця, 09 листопада 2018 05:31

"Порошенко і Луценко пливуть в одному човні — куми, друзі"

— Подаю заяву про відставку президенту України. І ви в парламенті маєте розглянути це питання, — каже з трибуни Верховної Ради генпрокурор 53-річний Юрій Луценко 6 листопада.

У цей день правоохоронці звітували про справу вбивства 33-річної Катерини Гандзюк. Була радницею міського голови Херсона й виконувачкою обов'язків керуючої справами виконкому. 31 липня її облили кислотою біля будинку в Херсоні. 4 листопада померла в лікарні.

Верховна Рада не підтримала відставку. "За" проголосували 38 із 332 зареєстрованих депутатів.

Юрій Луценко очолив Генеральну прокуратуру позаторік у травні. До цього був головою фракції "Блок Петра Порошенка". Ішов другим у партійному списку на парламентських виборах 2014 року.

— Луценко прагне відгородитися від негативу влади, — говорить політолог 30-річний Микола Давидюк. — І дистанціюватися від того, що не посадили жодного соратника Януковича.

Намагається створити платформу для участі в парламентських виборах. Луценко не матиме жорстких зобов'язань. Крім того, що не повинен грати проти Порошенка в президентській кампанії. Між ними зберігається субординація і командний інстинкт. Вони пливуть в одному човні — куми, друзі.

Чи справді генпрокурор зібрав речі на своєму столі? Ні. З посади піде після виборів президента.

Зараз ви читаєте новину «"Порошенко і Луценко пливуть в одному човні — куми, друзі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути