пʼятниця, 11 лютого 2011 02:15

Помер Петро Олійник

У віденській клініці "Рудольфінерхаус" помер колишній губернатор Львівщини Петро Олійник. Йому було 54 роки. Останні три роки хворів на рак органів черевної порожнини. Петра Олійника не стало в ніч на четвер.

— Останній рік Петра Михайловича — це була суцільна боротьба з хворобою, — розповідає один із депутатів Львівської облради. — Постійні прийоми хіміотерапії, потім кількатижнева реабілітація. Він все життя безперестанку гарував, а тут став безпорадний. Петра Михайловича це виводило з колії, навіть дратувало. Схуд дуже. Хотів єдиного — побачити вінчання дочки Марти й онуків. Весілля в листопаді торік ще відгуляв, а от онуків не дочекався. Він не хотів їхати в Австрію лікуватися, мабуть, відчував що йому вже не зможуть допомогти. Але родичі наполягли.

Петро Олійник раніше був нардепом від "Нашої України". У 2005–2008 працював губернатором Львівщини. До січня 2009 року — заступником глави Секретаріату президента Ющенка.

— Його діяльність зводилася до з'ясування, хто більше любить Україну, боротьби з конкурентами і навіть колишніми соратниками. — каже політолог Юрій Шведа, 46 років. — Я знав Петра Михайловича ще як міського голову Червонограда. Це був зовсім інший чоловік — креативний, готовий вчитися, сприймати поради.

Зараз ви читаєте новину «Помер Петро Олійник ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути