пʼятниця, 08 грудня 2017 00:25

Чому вся ця махіна не діє проти ворогів України?

Чим історія із Саакашвілі небезпечна для президента Петра Порошенка? Вона розкриває страшенну "державну таємницю" — у влади є потужний та ефективний репресивний апарат. Його можна запустити за найменшої вказівки з Адміністрації президента.

На чому трималася легітимність влади донедавна? На твердженні про власну "слабкість" та "обмеженість повноважень". Якщо когось із "Блоку Петра Порошенка" питали, чого не сидять сепаратисти й вороги держави, ті лише сумно розводили руками. Казали: "А що ви хочете з нашими ресурсами, з нашими судами?"

Що бачимо тепер? У державі є репресивний апарат. Він працює швидко й ефективно — коли треба.

Треба провести обшук? Рішення судів штампують. Купа СБУшників виходять на "маски-шоу". "Ворогів" без проблем і сантиментів депортують. Тобто вони можуть. Але коли хочуть.

Це — удар по легітимності глави держави і влади загалом. Адже тепер у кожного громадянина може виникнути питання: "Чому вся ця махіна не працює проти ворогів України?"

Відповідь тут може бути лише одна: вороги України — не вороги владі країни. Оформлення такої думки — найнебезпечніша тенденція. Для влади.

Зараз ви читаєте новину «Чому вся ця махіна не діє проти ворогів України?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути