вівторок, 11 квітня 2017 06:55

Чому Лещенко не піарить свою декларацію

— Йде засідання парламенту. А народні депутати, які декларують європейські цінності, чомусь не в залі. Сергію, ви декларуєте європейські цінності. Чому ви не в залі? 40 хвилин уже тут стоїте, — каже блогер 31-річний Всеволод Філімоненко народному депутату Серію Лещенку 4 квітня у кулуарах Верховної Ради.

Той дає інтерв'ю, доки йде засідання.

— Ви працюєте за хабарі, — відповідає Лещенко. І продовжує давати інтерв'ю.

"Лещенко традиційно піарив свою боротьбу з корупцією. Проте ні слова не сказав про заповнену ним і виставлену на сайт 1 квітня електронну декларацію. Можливо, тому що певні її моменти можуть викликати неприємні запитання у журналістів? Наприклад, гонорари від олігарха Віктора Пінчука та російського видання "Москов таймс", відомого антиукраїнською редакційною політикою?" — йдеться у матеріалі на сайті "Еспресо".

Журналісти проаналізували електронну декларацію депутата.

У документ він вніс 3,77 млн грн, які позичив у власниці видання "Українська правда" Олени Притули. Вказав 35 534 грн гонорару від "Фонду Віктора Пінчука". Також гонорари 5 тис. грн від видання "Українська правда", 3956 грн — від російського тижневика "Москов таймс", 20 296 грн — від видання "Форін полісі", 3196 грн — від Open Democracy. Ще задекларував нову квартиру в Києві площею 192 кв. м, яку придбав за 7,55 млн грн.

"Лещенко вказав у декларації, що заради покупки елітної квартири в центрі Києва нібито взяв у борг 3,77 млн грн у своєї колишньої начальниці, власниці сайту "Українська правда" Олени Притули. НАБУ свого часу вказувало й інші джерела: позика нареченої Лещенка діджея Анастасії Топольської та майже 2 мільйони з депозитних рахунків матері депутата. Але за тиждень визначили, що злочину у діях Лещенка немає, — йдеться у матеріалі на сайті "Депо".

— Таким чином створили небезпечний прецедент: через "кредитні ігри" можна "відмити" будь-яку суму. Так, нардеп від "Опоблоку" Сергій Льовочкін при річному доході майже 3 мільйони гривень позичив у матері Євгенії 5 мільйонів. І якщо НАБУ почне ставити йому питання щодо цієї сумнівної операції, то Льовочкін може послатися на "прецедент Лещенка" й обвинуватити бюро у вибірковості правосуддя, подвійних стандартах і навіть у політичному переслідуванні".

Зараз ви читаєте новину «Чому Лещенко не піарить свою декларацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути