Ексклюзиви
пʼятниця, 01 лютого 2019 05:25

"Переможемо лише разом"

Автор: Олександр Прокопенко
  Кандидат у президенти Юлія Тимошенко разом із військовими та кіборгами на вшануванні подвигу Героїв Крут біля Меморіалу на Чернігівщині, де 101 рік тому відбувся бій
Кандидат у президенти Юлія Тимошенко разом із військовими та кіборгами на вшануванні подвигу Героїв Крут біля Меморіалу на Чернігівщині, де 101 рік тому відбувся бій

Президентська кампанія підійшла до найгарячішого етапу. Днями Центральна виборча комісія зареєструвала і видала посвідчення кандидата на пост президента України ­лідеру "Батьківщини" Юлії ­Тимошенко, яка є фаворитом кампанії-2019 протягом тривалого часу. Це підтверджують останні соціологічні прогнози: Тимошенко зберігає лідерство, випереджаючи конкурентів майже вдвічі.

За словами політолога Олега Саакяна,"попри серйозні ризики розгубити ядро електорату при зміні образу, Юлії Тимошенко вдалося взяти планку 20% і закріпити за собою образ ключового опозиціонера". Щоправда, додає експерт, підтримка виборців росте і в результаті зворотньої реакції українців на тиск на опонентів та помилки команди Петра Порошенка.

Отримавши посвідчення, Юлія Тимошенко заявила, що після перемоги на президентських виборах усіх, хто п'ять років споживав Україну, займався корупцією, буде притягнуто до відповідальності. Політик обіцяє: відповідатимуть перед законом і ті, хто намагається сфальшувати вибори. За словами Тимошенко, сьогодні розгортають в усіх регіонах "мегакорупційну оборудку" — підписують із людьми так звані договори на агітацію і роздають їм по тисячі гривень. На це заплющують очі правоохоронці та громадські спостерігачі. Лідер "Батьківщини" дала зрозуміти, що не дозволить підтасувати результати всенародного волевиявлення.

Юлія Тимошенко з найбільшими шансами на перемогу позиціонує себе як політик, який має стратегію докорінних змін у країні. Її програма Новий курс України створена за участі найкращих фахівців країни.

— Я йду, щоб розпочати світлий період в історії України, період становлення і розквіту української економіки, повернення поваги до людей, справедливості. І вірю, що ми зможемо це зробити разом з усіма українцями, — підсумувала кандидат у президенти України.

Ключові слова тут — "докорінні зміни". Як нещодавно заявила Тимошенко на Українському сніданку у швейцарському Давосі, наша країна потребує не косметичних псевдореформ, а глибинних системних змін.

— Фрагментарні зміни, які намагалися провести останні чотири роки, не принесли успіху. У нас були створені нові органи, зокрема антикорупційні, але й вони були поглинуті старою системою, — наголосила Юлія Тимошенко.

Свій всеукраїнський тур Юлія Тимошенко розпочала символічно — разом із військовими та кіборгами біля Меморіалу пам'яті Героїв Крут вшанувала подвиг юнаків, які 101 рік тому стали на захист України, віддали життя за наше майбутнє. Ці 500 юнаків, за словами кандидата у президенти, отримали найвагомішу українську перемогу — моральну, "бо вони народили силу нашого духу, славу, незламність української нації та здатність протистояти ворогам".

Бій під Крутами не завершив нашу боротьбу за незалежність.

— Біля мене стоять наші герої, які у трагічний час початку війни, окупації стали на захист нас із вами, наших дітей, онуків, держави, — сказала лідер "Батьківщини", згадуючи українців, які захищають Україну від російського агресора.

Юлія Тимошенко наголосила: здобуття миру можливе за умови потужної армії, членства в НАТО та повернення до гарантій Будапештського меморандуму. Вона нагадала, що в 1994 році Україна відмовилася від третього за потужністю в світі ядерного потенціалу в обмін на гарантії безпеки та територіальної цілісності.

Перезавантажити політичну систему Юлія Тимошенко пропонує через зміни до Конституції. Вони дозволять змінити несправедливі правила співжиття у країні, подолати корупцію і забезпечити справжнє народовладдя. Також буде ухвалена програма економічних змін, які забезпечать стрімке зростання, мікрокредитування для середнього класу; реформа медичної галузі та доступне житло. Політик переконана: це допоможе повернути українців додому і зробити їхнє життя комфортним на Батьківщині. Першочерговим завданням Юлія Тимошенко вважає збільшення зарплат до понад $1000 і пенсій:

— Середня заробітна плата і пенсії в Україні мають досягнути хоча б рівня сусідньої Польщі. Це означає, що за п'ять років доходи людей зростуть у 3,5 разу.

Ще один пункт — стратегія миру та безпеки.

— Крим і Донбас — це Україна назавжди. І вони будуть повернені, — каже Юлія Тимошенко.

Відновлення територіальної цілісності Тимошенко пропонує досягти через посилення дипломатичного фронту, розширення переговорів до формату "Будапешт плюс" та створення модерної української армії за стандартами НАТО. А з членством у НАТО та ЄС лідер "Батьківщини" пов'язує перезавантаження зовнішньої політики України.

20,2 відсотка українців готові проголосувати за Юлію Тимошенко на президентських виборах у березні. Такі результати опитування аналітичної групи "Соціопрогноз", проведеного на замовлення Інституту аналізу та прогнозування 17–26 січня 2019 року. На другому місці серед тих, хто визначився і візьме участь у голосуванні, шоумен Володимир Зеленський — 12,6%. Третє місце ділять Юрій Бойко і Петро Порошенко — по 11,9%.

Молодь повинна долучатись до керування державою

Пріоритетом Нового курсу Юлія Тимошенко називає виховання, освіту, науку і загалом підтримку молоді. Як заявила політик під час зустрічі зі студентами Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя у перший день всеукраїнського туру, в Україні буде застосована сучасна освітня модель, яка діє в розвинених країнах. Йдеться про визначення нормативу видатків на освіту (на базовому, професійно-технічному, вищому рівнях) на кожну дитину. Тимошенко вважає, що нормативи, встановлені на рівні європейських стандартів, допоможуть підняти освіту, підняти країну.

— Кожна дитина повинна мати рівні можливості піти в найкращі заклади та отримати найякіснішу освіту, — переконана вона.

Політик пояснює, що інтелект, який прирівнюють до економіки знань, інноваційного розвитку нині вважають найбільшою цінністю. Її оцінюють на рівні 60–70% свого ВВП. Усвідомлюючи це, розвинені країни відмовилися від платної вищої освіти, бо розуміють важливість залучення і втримання інтелекту для майбутнього держави.

Тимошенко в Новому курсі пропонує покращити умови життя і роботи молодих українців і дати їм можливості реалізуватися. Забезпечити робочими місцями (зменшити податки для всіх, хто братиме молодих спеціалістів на роботу), житлом, розвиненою інфраструктурою. А також збільшити допомогу при народженні дитини (першої — до 50 тис. грн, другої — до 100 тис. грн, а третьої і наступних — 150 тис. грн). Нова влада запровадить програму довгострокового банківського мікрокредитування на готові бізнес-плани.

Юлія Тимошенко довгий час веде діалог із молоддю, шукає механізми залучення її до змін в країні. Молодь повинна отримати можливість самій визначати правила життя у країні і долучатись до керування державою. Тоді вона сприйматиме її як свою і в України будуть перспективи інноваційного росту.

Зараз ви читаєте новину «"Переможемо лише разом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути