вівторок, 12 лютого 2008 18:08

Парламент блокували з прапорами і кульками (ФОТО)

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Учора депутати від Партії регіонів принесли в парламент національні прапори і повітряні кульки. Так вони вимагали референдуму про можливий вступ України до НАТО
Учора депутати від Партії регіонів принесли в парламент національні прапори і повітряні кульки. Так вони вимагали референдуму про можливий вступ України до НАТО

Сьогодні Партія регіонів заблокувала роботу Верховної Ради. Нардепи вимагають закріпити в законі те, що Україна зможе вступити до НАТО лише після референдуму.

Уранці помічники "регіоналів" приносять до сесійної зали національні прапори та повітряні кульки з написами: "НАТО — ні". Члени фракції Партії регіонів розвішують їх між рядами та  блокують трибуну.

У кулуарах член фракції НУ-НС 43-річний Тарас Стецьків говорить, що закони сьогодні не прийматимуть. Під час погоджувальної ради коаліції та опозиції порозумітися не вдалося.

— Нехай блокують. Хай себе дискредитують далі, — говорить він. — Уже 65 відсотків виборців не підтримують їхні дії. Ще трохи — і 80 не  підтримуватимуть. Вони себе загнали в кут. Хай самі з нього виходять.

О 10.00 до зали заходить голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, 33 роки. Йде до президії, де стоять "регіонали". Там намагається дістатися до свого мікрофона. Йому перешкоджає "регіонал" Нестор Шуфрич, 41 рік. Із зали гудять мегафони. Яценюк намагається їх перекричати:

— У зв"язку з тим, що в мене немає мікрофона, спробую говорити в залі!

Каже, що у порядок денний включено питання про держзакупівлі, зняття депутатської недоторканності та створення тимчасових слідчих комісій. Але через сирени його майже не чути.

— Іде брутальне порушення Конституції та Закону про статус народного депутата! З огляду на це, не бачу можливості розпочати пленарне засідання Верховної Ради. Усім дякую за увагу. Про наступне засідання буде повідомлено додатково. Працюйте, товариші, — говорить "Регіонам" та йде до свого кабінету.

Але і його теж блокують депутати від Партії регіонів.

— У нас є позиція, через яку ми можемо програти вибори, якщо дамо слабинку, — говорить Володимир Сівкович, 47 років. — А Тимошенко веде свої ігри. От сьогодні дала команду своїм блокувати трибуну, щоб Арсеній Яценюк міг вести засідання. А потім о пів на десяту їх відкликала. Тому що Ющенко у Москві і їй вигідно, щоб парламент не працював. Щоб показати там, що президент не керує державою.

За кілька годин майже всі нардепи роз"їжджаються. Подейкують, що до Яценюка приїхав радитися лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Згодом стає відомо, що засідання розпочнеться о 16.00. Питання щодо НАТО не розглядатимуть. На момент здачі номера засідання ще не розпочалося.

Зараз ви читаєте новину «Парламент блокували з прапорами і кульками (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути