пʼятниця, 11 червня 2010 07:42

Олександр Зінченко боровся за життя 10 років

 

— Я бачив Олександр Олексійовича після хіміотерапії. Він був життєрадісним, підтягнутим, як згусток енергії. Відчував, у нього величезне бажання жити і перебороти недугу, — каже екс-глава Секретаріату президента Олег Рибачук про Олександра Зінченка.

Минулої середи 53-річний Олександр Зінченко помер у клініці "Феофанія". 10 років він хворів на лімфому — форма раку крові. Практикував голкотерапію, йогу, східну дихальну гімнастику.

— Найбільше запам"ятався його дуже міцний потиск руки. Не  як у качків, коли тебе хочуть у лещата взяти. Це був дружній, відвертий потиск, — додає Рибачук.

Зінченко родом із райцентру Славута на Хмельниччині. Закінчив фізичний факультет Чернівецького університету, Московську академію суспільних наук. Політичну кар'єру починав у комсомолі. Був співавтором заяви комсомолу про засудження путчу.

У середині 90-х років заснував телеканал "Інтер". У Верховній Раді очолював фракцію СДПУ(о). Керував виборчим штабом Віктора Ющенка. Очолював Секретаріат президента. Став головою Національного космічного агентства.

Удовою залишилася Ірина Зінченко — колишня телеведуча "Інтеру". Професію журналіста вибрали дві доньки.

Олександра Зінченка поховають у п"ятницю на Байковому кладовищі Києва.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Зінченко боровся за життя 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути