четвер, 14 лютого 2008 17:59

Близько півсотні людей вимагали випустити Рудьковського

"Віддайте нам Миколу!", "Звільніть Рудьковського!" — такі гасла лунали вчора біля Секретаріату президента. О 10.00 там зібралося майже 40 студентів та кілька пенсіонерів.

Із лідерів Соцпартії немає нікого. Вимагають звільнити з-під арешту соціаліста, екс-міністра транспорту та зв"язку Миколу Рудьковського. Прикриваються від снігу парасольками. Молодь розгортає малинові прапори Соцпартії та червоно-білі — "Союзу молодих соціалістів". Тим часом кілька дівчат стають у коло й курять. На запитання про мету пікету, відвертаються і говорити відмовляються.

Біля пікетувальників з"являються з десяток міліціонерів. Запитують, чи є дозвіл на проведення акції і як довго вони тут стоятимуть.

— Годинку-дві — й підемо, бо холодно, — говорить секретар політради Соцпартії з ідеології та масової роботи Михайло Коропатник, 52 роки.

Розповідає, що акція розпочалася два дні тому під Лук"янівським СІЗО, де утримують Рудьковського.

— Секретаріат є джерелом зла. Звідти надійшла вказівка про арешт Рудьковського, — вигукує він у мегафон. — За цими ж мірками потрібно в Лук"янівське СІЗО відправити усіх колишніх міністрів. У тому числі й Віктора Януковича.

За півгодини до пікетувальників виходить працівник секретаріату. Йому віддають звернення до Віктора Ющенка.

40-річного Миколу Рудьковського затримали минулої суботи, а в понеділок заарештували. Проти нього порушили кримінальну справу за привласнення коштів в особливо великих розмірах. Йдеться про 400 тис. грн бюджетних грошей, які тодішній міністр використав на поїздку до Парижа разом із "Міс Україна-2001" Олександрою Ніколаєнко.

Зараз ви читаєте новину «Близько півсотні людей вимагали випустити Рудьковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути