пʼятниця, 11 жовтня 2019 05:36

Насіров орендував двоповерхову дачу за 6770 гривень

Колишні керівники митниці поділили між собою державну нерухомість під Києвом. Орендують її за заниженими цінами: 4–6 тис. грн за місяць, пишуть журналісти "Бігус Інфо".

2000 року Київська міська рада безкоштовно передала Митній службі 15 га землі в Кончі-Заспі — місцевість під Києвом, де розташовані будинки й державні дачі українських можновладців. Там мали збудувати базу відпочинку та реабілітаційний центр для працівників митниці. Однак звели 28 будинків: дев'ять дерев'яних і 19 цегляних, підстанцію та свердловину.

Зараз таку ділянку оцінюють у майже 300 млн грн.

"Серед орендарів — колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров (його підозрюють у розтраті 2 млрд грн державних коштів, справу розглядатиме Антикорупційний суд. — ГПУ). Він до 2033 року зняв п'ятикімнатну двоповерхову дачу на 177 "квадратів". Платить за неї 6770 гривень на місяць.

Поряд котеджі орендують екс-віце-спікер Верховної Ради Ігор Калєтнік (колишній керівник митної служби часів Януковича, у ЗМІ його називають "господарем митниці". — ГПУ), начальник Київської регіональної митниці Геннадій Романенко, головний інспектор Київської регіональної митниці Олег Суршко (фігурував у справі про махінації і розкрадання 40 млн грн на Запорізькій митниці. — ГПУ). Одну дачу зайняв голова профспілки митників Ігор Тимофєєв — орендує за 4360 гривень", — пишуть журналісти.

"Працюємо, аби повернути елітну нерухомість до профспілки і продати на аукціоні, — пише голова Державної митної служби 35-річний Максим Нефьодов у "Фейсбуку". — І такого в нас ще багато. Ініціювали розслідування".

Зараз ви читаєте новину «Насіров орендував двоповерхову дачу за 6770 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути