Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 06:46

"Наша думка нікому не цікава. Питання не на часі"

Автор: СЕРГІЙ СТАРОСТЕНКО
  Чоловік у білій накидці з написом ”5 питань від президента” розмовляє з літньою жінкою в Києві на вулиці В’ячеслава Чорновола. Опитування оголошував глава держави Володимир Зеленський. Його проводила біля дільниць у день голосування компанія ”Зе Медіа”, оплачувала партія ”Слуга народу”
Чоловік у білій накидці з написом ”5 питань від президента” розмовляє з літньою жінкою в Києві на вулиці В’ячеслава Чорновола. Опитування оголошував глава держави Володимир Зеленський. Його проводила біля дільниць у день голосування компанія ”Зе Медіа”, оплачувала партія ”Слуга народу”

25 жовтня провели всеукраїнське опитування, яке ініціював президент Володимир Зеленський. Запитав думку громадян про довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах, створення вільної економічної зони на Донбасі, скорочення кількості народних депутатів до 300, легалізацію медичного канабісу та чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушувати питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Ми поцікавилися в українців: що вони хочуть почути від президента?

Денис ВОЛКОВ, 31 рік, програміст, Львів:

— Було б цікаво, якби Зеленський запитав, як українці оцінюють його роботу. Чи Аваков — чорт, і як ми ставимося до реформи правоохоронної системи та діяльності уряду. Хотів би побачити питання про партію "Опозиційна платформа — За життя" та проросійські канали Медведчука. Вони підривають українську державність.

У нього спитав би про аналізи, які він вимагав здавати, але так і не оприлюднив результатів. Чому падає його рейтинг? І коли він припинить порушувати раз за разом Конституцію?

Дмитро ВОЛОШИН, 25 років, програміст, Вінниця:

— Питання від президента — це цирк. Витрачати на нього мільйони — дурість.

Мене цікавить, коли на державні посади почнуть брати професіоналів, а не знайомих із "Кварталу"? Коли будуть зміни на користь країни, а не олігархів? Коли каратимуть корупціонерів, а не рятуватимуть їх заставами? Коли перестануть переслідувати активістів і боротимуться з антиукраїнською пропагандою? Безперешкодно діють ЗМІ, які маніпулюють думками людей, які, на жаль, не здатні перевіряти факти.

Олександр ГАЛАГА, 39 років, підприємець, село Кровінка Теребовлянського району Тернопільської області:

— З усіма питаннями президента згоден, крім легалізації медичного канабісу. Це перший крок до знищення народу. Узаконять — кількість наркоманів збільшиться.

Хотів би поговорити про те, що в Україні складно відкрити свою справу. Здається, Зеленський відірваний від реальності або про ситуацію з малим бізнесом йому не розповідають.

Запитав би, чому досі не посадили нікого з корупціонерів? Чому українська медицина не справляється з пандемією? Коли країна вийде з червоної зони і люди матимуть можливість поїхати на роботу за кордон? І коли нарешті знизять тариф на розмитнення машин?

Петро ВОЛИНСЬКИЙ, 35 років, дизайнер, Львів:

— Чи хотіли б ви, щоб президент пішов у сраку? Таке питання мені сподобалося б у цьому опитуванні. Зеленський і його команда ведуть країну в хибному напрямку. Низька компетентність влади небезпечна для держави. Спитав би його: чи не хоче скласти повноваження й піти геть?

Людмила ГОНТАРЬ, 27 років, Полтава:

— Хотіла би знати, чи українці почуваються щасливими. Відповідь на запитання є головним показником рівня життя. У Зеленського поцікавилася б секретом оптимізму. Подобається його ставлення до життя.

Інна ЙОСИПЕНКО, 50 років, вихователька, Черкаси:

— Приємно, коли запитують твою думку, але не так. Усе неорганізовано і якось по-дитячому. Підлітки з картонними коробками — це не рівень президентського опитування. Питання далекі від життя українців. Поцікавтеся, чи подобається їм політика президента? Як ставляться до методів боротьби з коронавірусом? Чи підтримують карантин?

Інна КОВАЛИШЕНА, 24 роки, письменниця, Вінниця:

— Нехай би поставив головне питання: чи хоче хтось, аби він склав повноваження. Я відповіла б схвально. Час зупинитись, поки не пізно.

Віталія КУЛИК, 79 років, Львів:

— Такі опитування необхідні. Президента бачила на сцені, знаю, що це за людина. Йому важко, його цькують. Хочуть приписати всі біди. Хочу запитати президента: де будуть Донецьк і Луганськ — в Україні чи в Росії?

Лариса КУЛІКОВСЬКА, 49 років, економістка, Теребовля Тернопільської області:

— Хай президент запитає своїх виборців, чи задоволені його роботою, чи закінчилася "епоха бідності". Бо знайомі, які голосували за нього, розчаровані.

Інтересно, чи розуміє він, що "війна закінчилась" лише в його голові? Спитала б про гроші з ковідного фонду, які витратив на "велике будівництво", про його кортеж і президентську дачу. І про дірку в бюджеті.

Андріана ЛЕЛЕ, 27 років, журналістка, Рахів Закарпатської області:

— Не хочу чути ніяких питань від президента. Звідки він узяв гроші на опитування, хто рахуватиме й опрацьовуватиме його? Не брала участі в ньому і закликала друзів та рідних робити так само.

Запитала б у Зеленського: чи хоч раз читав Конституцію України? Хочу, щоб він пішов із політики і залишився в історії країни як непорозуміння.

Олександр ПАЛІЙ, 45 років, підприємець, Черкаси:

— Опитування від президента дивне і непотрібне. Це піар Зеленського і "слуг". Наша думка нікому не цікава. І питання — не на часі. Краще запитав би, які реформи потрібні Україні? Як ставимося до його політики на Донбасі? Чи підтримуємо режим тиші? Думаю, більшість сказали би — ні. Бо наші хлопці сидять, як миші, а по них стріляють. Влада має цікавитися, чого народ хоче. Бабці, якій не вистачає пенсії на ліки, все рівно на меморандуми, депутатів і тим більше — канабіс.

Хочу почути від президента правду — чому пішов у політику й чи не соромно йому за свої дії.

Марина ШЕВЧЕНКО, 27 років, менеджер, Київ:

— Біля моєї дільниці стояли п'ятеро підлітків. Сміялися. Людей не чіпали. Це опитування — неконституційне. Хто його придумав? Питають про довічне ув'язнення для корупціонерів. Треба менше опитувати, а більше саджати хабарників. Останні кілька років ми йшли в Європу. Тепер розвернулися.

У "Кварталі" в Зеленського все було добре. Для чого він пішов у президенти? Чому веде країну в діру? Лиже сраку Путіну. Народна депутатка Вік­торія Сюмар гарно сказала: "під час Майдану він грав членом на роялі".

Іван ЮЛІАНОВИЧ, 56 років, підприємець, село Байківці Тернопільського району:

— У мене на дільниці опитувальники не працювали. Західні області були забезпечені ними на 38 відсотків. То наша думка президента не цікавить? Чи ми не Україна?

Цікаво знати, чи підтримує Зеленський вступ України в НАТО? І чи хоче, щоб країна дотримувалась європейського вектору? Чи керівні посади в державі й надалі займатимуть люди з оточення Януковича?

Інесса ВІТВІЦЬКА, 48 років, медсестра, Полтава:

— Коли настане покращення, яке обіцяв Зеленський? Люди втомилися. В українців треба було спитати, чи задоволені рівнем цін.

Зараз ви читаєте новину «"Наша думка нікому не цікава. Питання не на часі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути