вівторок, 29 квітня 2008 07:09

Найдорожчим у їдальні Верховної Ради є варений осетер

На 1–2 гривні подорожчали страви в буфеті Верховної Ради. Однак ціни для депутатів усе одно залишаються значно нижчими, ніж у будь-якому столичному закладі швидкого харчування.

"ГПУ" порівняла вартість страв для нардепів із цінами в буфетах їхніх східних та західних колег — росіян і поляків. Найдорожчими для парламентарів є страви з риби. У Верховній Раді це варений осетер по 49 грн за 100 г. У російській Державній Думі — сьомга "в хрусткій картопляній кірці". За 85 г треба заплатити 16,5 грн. У польському Сеймі найбільше віддають за окуня: 100 г коштують 25 грн.

Склянка молока польському депутатові обійдеться в 2,3 грн, а українському — в 1,7 грн. Однак саме в Сеймі найрізноманітніше меню: 62 найменування страв. У Верховній Раді їх 44, а в російській Думі — 38.

Зі спиртного полякам пропонують пиво й вино. В українських депутатів — це горілка і коньяк. Найдорожчий "Хенесі" — 50 г коштують 22 грн, а горілки "Столичний стандарт" — 1,4 грн. Зазвичай наливають у чашки з-під кави. Так не помітно, хто що п"є. В російській Думі спиртне в меню не зазначене взагалі.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчим у їдальні Верховної Ради є варений осетер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути