пʼятниця, 14 грудня 2018 00:20

Нагороду Сенцова вручили його сестрі

Український політв'язень 42-річний Олег Сенцов отримав премію ім. Анд­рія Сахарова за внесок у боротьбу за права людини у світі.

12 грудня його нагороду в розмірі 1,6 млн грн вручили двоюрідній сестрі 37-річній Наталії Каплан та адвокатові Дмитру Дінзе, 41 рік.

5 жовтня Олег Сенцов припинив голодування в колонії "Белый медведь", що в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу Росії. Не вживав їжі 145 днів. Вимагав звільнити всіх українських в'язнів із російських тюрем.

— Олег заробив собі ішемію, аритмію — це тільки те, що стосується серця, — каже Наталія Каплан. — Психологічно він анітрохи не змінився. Як не дивно, після цих чотирьох із половиною років він — все той же Олег. По-моєму, його в принципі нічого не може зламати. Працює дуже активно. Або не скаржиться. Якщо Олег скаржиться, це означає, що все не просто погано, а катастрофічно. Він не з тих, хто буде нити.

Сенцов у листі від 12 грудня до правозахисниці Тетяни Щур розповів, що його не пускають у тюремний магазин.

"Смішно і сумно одночасно, коли тебе півсвіту, за чутками, підтримує, а ти вже місяць на окропі прориваєшся і на баланді", — пише політв'язень.

Зараз ви читаєте новину «Нагороду Сенцова вручили його сестрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути