Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2007 16:43

На бюлетені витратять майже 21 мільйон гривень

Автор: фото: Володимир СІНДЄЄВ
  Заступник директора поліграфічного підприємства ”Україна” Роман Середа перевіряє, чому не працює лампа. У нього в руках бюлетень, який використовуватимуть на дострокових виборах
Заступник директора поліграфічного підприємства ”Україна” Роман Середа перевіряє, чому не працює лампа. У нього в руках бюлетень, який використовуватимуть на дострокових виборах

Учора на поліграфічному комбінаті "Україна" журналістам показували, як друкують виборчі бюлетені. Перед цим представники Центрвиборчкому та поліграфкомбінату дали брифінг.

— Ого, як вас багато! — усміхається директор "України" Валентин Музика, коли заходить до переповненої зали.

Сідає за стіл разом із членами ЦВК Жанною Усенко-Чорною, 34 роки, та Андрієм Магерою, 33 роки.

— Тиждень тому ми затвердили форму й текст виборчого бюлетеня. Через два дні на поліграфічному комбінаті їх почали друкувати, — говорить Усенко-Чорна.

Закінчити друк планують 22 вересня. Наступного дня їх повезуть під посиленою охороною до регіонів.

— Виборчі бюлетені готують окремо для кожної дільниці. Їх стільки, скільки там приписано виборців, плюс два відсотки, — пояснює Усенко-Чорна.

Каже, що загалом на друк витратять 20 780 000 грн. Це на 5 млн більше, ніж на минулих виборах. Адже подорожчали папір і послуги друкарень.

Кладе руку на талію Усенко-Чорній

За словами Валентина Музики, вже виготовлено майже 15 млн бюлетенів. Загалом їх буде понад 38 млн. Друкують на спеціальному шведському папері. Його потрібно 450 т.

— Це двадцять п"ять великих вантажівок, — пояснює він.

Директор комбінату зазначає, що папір добре захищений водяними знаками і його практично неможливо підробити. Бере зі столу бюлетень світло-коричневого кольору й показує: він завдовжки 60 см, завширшки — 20.

— Проведіть журналістів у цех, а ми з членами ЦВК підемо іншою дорогою, — говорить Музика до співробітника комбінату й кладе руку на талію Усенко-Чорній.

Біля стіни цеху — кілька накритих зеленою тканиною стосів паперу На прикріплених зверху талонах — номер виборчого округу та кількість бюлетенів. Охоронці стежать, аби журналісти нічого не брали. За 15 хв. просять усіх вийти.

Зараз ви читаєте новину «На бюлетені витратять майже 21 мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути